Türkiye Haber Girişi : 02 Mart 2021 18:31

Beni Erzurumlu sanmaları hoşuma gidiyor...

Beni Erzurumlu sanmaları hoşuma gidiyor...
Başlıkta yer verdiğim bu sözler BB Erzurumspor'u 20 yıl sonra süper lige çıkartma başarısını gösteren teknik direktör Mehmet Altıparmak'a ait.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Erzurum’dan yarışan 8 yaşındaki yeğeni Mila Kuşkay’ın yarışlarını izlemek üzere hafta sonu oğlu Bartu ile Ankara Ümitköy’de ki Buz Sporları Salonu’na gelen Mehmet Altıparmak ile burada doğal olarak en çok Erzurum’u ve Erzurumspor’u konuştuk.

 

Halen Gençlerbirliği teknik direktörü olan ve Erzurum’un rakibi konumunda bulunan Altıparmak, dadaşlar diyarının kendisinde apayrı bir yeri olduğunu söyledi. Çoğu kişinin kendisini Erzurumlu bildiğini ve bundan da rahatsızlık duymadığını söyleyen Altıparmak, ‘’Çoğu kişi bana Erzurumlu musun diye soruyor, ben de Evet diyorum. Ankaralı olduğumu söyleyince inanmayan oluyor, sen Erzurumlu değil miydi diyor. Şaşırmıyorum artık. Bundan keyif ve mutluluk duyduğumu da ayrıca söyleyebilirim’’ dedi.

 

BEBEĞİ BAŞINDA ANTRENÖR

 

Erzurum’dan 100’e yakın minik sporcunun katıldığı Federasyon Kupası 2 yarışları için geldiğimiz Ankara’da elbette ki madalyaların geneli bizde kaldı. Federasyon Başkanımız Gökhan Özdemir’in iki gün boyunca yakından izlediği yarışlarda renkli görüntüler de vardı. Kocaeli’nde görevli Erzurumlu bayan antrenörlerimizden Mülkinaz Zümra Bıyık, 1 yaşındaki kızı Liva Nur ile minder yanındaydı. Sporcularına başında tuttuğu kızı ile taktik veren Mülkinaz hoca, bu görüntüsüyle yarışlarda iz bıraktı.

 

 

EFSANE ANTRENÖR HAKEM DÖNDÜ..

 

Erzurum’da sürat pateni denince akla gelen isimlerinbaşında gelen, sayısız short trackçı yetiştiren  Zeynep Erkılıç’ı artık bir antrenör olarak değil hakem olarak göreceğiz. Uzun süre milli takım alt yapı antrenörlüğü yapan ve 3 yıldır İstanbul’da ki Spor İl Müdürlüğünde görev yapan Erkılıç, Ankara’da ki federasyon kupası yarışlarında buz içi hakemliği yaptı. Bir ilk’i yaşayan Erkılıç’ın bu yeni görevini de başarıyla yürüteceğinden hepimiz eminiz.

 

 

BUZ DOSTU OTEL

 

Otellerin yoğunlukta olduğu Ankara Maltepe’de ki New Gate Otelini Buz dostu otel yaptık. Buz sporcu ve yöneticileri ile bu sporla ilgili kafileleri ağırlayan, onlara evleri hissi uyandıran Otelin sahibi Rodika da zaten artistik paten sporcularımızdan Ecem Avcı’nın annesi. Buz Pateni Federasyonu Erzurum temsilcisi olarak ben ve yönetici arkadaşım Ata Yetişken ile birlikte gösterdikleri yakın ilgiden dolayı otel müdürü Ebru Tok’un yakasına bir anı olarak federasyon rozeti taktık, onlara teşekkür ettik.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.