Siyaset Haber Girişi : 31 Ocak 2014 14:32

Berberden al haberi!

Berberden al haberi!
CHP adayı en çok taktiği gittiği berberlerden alıyor, ona göre strateji belirliyor..

Erzurumajans-Vedat Refayeli'nin haberi-''Türkiye'de siyasetten spora, akla gelen her konuda konuşulan ender yerlerdir, berberler. Berber sohbetleri dükkan mahalle aralarında olsa da, alışveriş merkezinde olsa da, en fakir semtten en zenginine değişmeyen bir gelenektir'' der Deniz Gürel adlı bir yazar. Başka bir yazar da bu konuda değerlendirme yaparken, ''Berberler sosyalleşme, tartışma, fikir alış verişi yapma gibi konularda insanoğlunun gidebileceği en iyi yerlerden biri. Hele ufak mahallelerde birbirini tanıyan insanlar olduğunda tüm mahallede gelişen olaylardan haberiniz olması için berbere gidip saç kestirmeniz yeterli'' diye konuşur. Aslında hepimiz de biliriz. Güncel tartışılır, siyasete girilir, adeta memleket kurtarılır o berberlerde.

İşte CHP'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Demirci de en fazla berberleri mesken tutan bir siyasi. Artık aday da olduğu için günlük traşını ev yerine berberlerde yapmaya başlayan Demirci, bir yandan traş olurken, diğer yandan da orada konuşulanları dinliyor, notlar tutuyor. Ve sadece berberi 'an'lık yaşamakla kalmıyor! Oralarda konuşulanları dinleyip, ona göre stratejiler belirleme peşinde. Berberde konuşulanların aslında Türkiye'de konuşulan şeyler olduğuna dikkat çeken Demirci, burada edindiği bilgiler ışığında söylem geliştirileceğini ve kendisine adaylık sürecinde o ortamlarda edindiği bilgi ve intibaların ışık tutacağına da inanıyor.

Gittiği yerlerde genelde hükümetten sıkça yakınmalar duyduğunu da ifade eden Abdulkadir Demirci, ''Görünen o ki iktidar partisi insanlarımızı yıldırmış. Yormuş, bu çok belli oluyor. Görüştüğümüz, konuştuğumuz insanlarda bir memnuniyetsizlik görürken, oy verilecek parti noktasında da bir tereddüt yaşandığını gözlemliyoruz. Ben de bir CHP'li olarak o insanları partimize oy vermeleri konusunda ikna etmeye çalışıyorum. Ne kadar onun anlayacağı dilden anlatıyorsam onun da ikna olduğunu, olabildiğini, belirgin bir saplantı içinde bulunmadığını görüyorum. Bundan da memnuniyet duyuyorum'' dedi.

Partisinin yerel seçimlerden zaferle ayrılacağına inandığını da söyleyen Demirci, Erzurum'da da aynı zaferi yaşamak ve Türk insanına yaşatmak istediklerini sözlerine ekledi..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.