Erzurum Haber Girişi : 15 Haziran 2012 15:30

Berberlerden Pazar talebi

Berberlerden Pazar talebi
Erzurum Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren berberler Pazar günleri işyerlerini açabilmek için Büyükşehir Belediyesi’nden izin istediler.
Erzurum Ajans-Erzurum Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren berberler Pazar günleri işyerlerini açabilmek için Büyükşehir Belediyesi’nden izin istediler.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Berberler Odasının Belediyeleri de alet ederek Pazar günleri dükkanları kapattırmasının kendilerini mağdur ettiğini söyleyen berberler Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçe ile Pazar günleri de işyerlerini açmak istediklerini belirttiler.
Berberler yaptıkları açıklamada, “Pazar günleri berberlerin kapatılması bizleri mağdur etmektedir. Oysa Pazar günleri Asker, Polis, çevre illerde ve ilçelerimizde görev yapan resmi görevliler, şehrimize gelmekte ve diğer ihtiyaçlarının yanı sıra tıraş ihtiyaçlarını da gidermek durumundalar. Malumunuz olduğu üzere, bu insanlar ancak tatil günlerinde şehrimize gelmekteler. Hiçbir meslek grubunda Pazar günleri dükkân kapatma mecburiyeti yoktur. 394 sayılı Hafta tatili kanununda da berberler ve kuaförler belediyeden izin almak suretiyle dükkânlarını açabilirler hükmü yer almaktadır. Şöyle ki; 394 Sayılı hafta tatili hakkındaki kanunun 4. maddesi gereğince, Esnafın belediyeden izin almak suretiyle dükkânını Pazar günleri de açabileceği hükmü yer almaktadır. Bu konuda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu da konuyu geniş bir şekilde ele almışlar ve berber ve kuaförlerin dükkânlarını Pazar günleri de açmalarının kanuni hakları olduğunu, bunun kanun gereği olduğunun da altını çizmişlerdir.” Dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.