Erzurum Haber Girişi : 25 Haziran 2012 16:30

Berberlerin pazar krizi

Berberlerin pazar krizi
Erzurum’da bazı berber ve kuaförlerin pazar günlerinde işyerini açmak istemesinin ardından yaşanan kriz sürüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da bazı berber ve kuaförlerin pazar günlerinde işyerini açmak istemesinin ardından yaşanan kriz sürüyor.
Özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan berberlerin pazar günleri işyerlerini açmak için Belediyeden izin istemelerinin ardından bu kez berberler ile oda arasında anlaşmazlık yaşandı.
Hafta sonunda bazı berberler belediyeye yaptıkları müracaatın ardından işyerlerini açarken, oda yönetimi söz konusu berberler hakkında disiplin soruşturması açılması için karar aldı.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Çetin tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gönderilen yazı ile Pazar günleri işyerlerini açan berberlerin disiplin kuruluna sevk edilmeleri istendi.
Disiplin soruşturma talebinin tebliğ edildiği kuaförlerden Fatih Taştan, oda başkanlığına başvurarak uygulamanın hukuk dışı olduğunu öne sürdü.
Taştan, itirazında, “5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununda Pazar günleri dükkânını açan esnaflar için herhangi bir cezai müeyyide bulunmamaktadır. Hafta tatili konusundaki kanunun 394. maddesinde ise, belediyeden Pazar ruhsatı almak suretiyle, her esnaf işyerlerini pazar günleri de açabilir hükmü yer almaktadır.
Bütün bu kanunlara rağmen, Esnaf temsilciliği yapan yöneticilerin, esnafın hak ve hukukunu koruyacağı yerde bu tip yazılarla odasına bağlı esnafı mağdur etmeye çalışması ve sürekli zabıtaya şikâyet etmesi esnaf temsilciliği ile bağdaşmamaktadır. Kanunda yeri olmayan uygulamalarla bizleri mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu tip hareketlerin tekerrürü halinde, Türk Ticaret Kanununda belirtilen haklarımı kullanacağımı ve çalışma özgürlüğümü kısıtlamaya çalıştığınızdan dolayı, bana gelen yazıda adı geçen oda yöneticileri hakkında zararlarımın tazmini için dava açacağımı bilmenizi arz ederim.” ifadelerine yer verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.