Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2012 13:15

Berberlerin 'Pazar' zaferi

Berberlerin 'Pazar' zaferi
Erzurum’da bir süredir devam eden Berberlerin Pazar krizi nihayet sonuçlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da bir süredir devam eden Berberlerin Pazar krizi nihayet sonuçlandı.
394 Sayılı yasa gereği Berberlere tanınan haktan dolayı pazar günleri berberlerin kapatılmasının kanuni olmadığını ve konuyla ilgili olarak Yakutiye Belediyesine yazılı olarak başvuruda bulanan Cumhuriyet Caddesi Berberlerinden Fatih Taştan, Pazar ruhsatı alarak yıllardır süregelen tartışmaya da son noktayı koydu.
Pazar günleri dükkânını açabilmek için yıllardır mücadele verdiğini belirten Fatih Taştan, “Şehrimize Pazar günleri, il dışından yüzlerce insan gelmekte ve bu insanlar bazı ihtiyaçlarının dışında traş ihtiyaçlarını da gidermek durumundalar. Ayrıca düğün-nişan ve benzeri etkinlikler de bu mevsimde yapılmaktadır. Şehrimiz hem Büyükşehir hem de turizm açısından önemli bir konumdadır. Pazar günleri berberlerin kapalı olması şehrimiz adına hoş karşılanmıyordu. Müraacatlarım neticesinde duyarlı davranan ve kanunların bize tanıdığı hakların kullanılmasında bizlere yardımların esirgemeyen Yakutiye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüklerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.