Spor Haber Girişi : 16 Mayıs 2013 18:57

BESYO'lu karateciler'den 11 madalya

BESYO'lu karateciler'den 11 madalya
Türkiye Şampiyonası'ndan 11 madalya ile dönen karateciler Atatürk Üniversitesi'nin gururu oldu.
Erzurumajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Karatecileri, Kayseri'de yapılan Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Şampiyonası'ndan 11 madalya ile dönen karateciler Atatürk Üniversitesi'nin gururu oldu.

Erzurum'un karatedeki büyük başarıları tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Karatecileri, yine önemli bir başarıya imza attı. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Karate Antrenörü Bahadır Sayıncı yönetiminde Kayseri'de yapılan Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası'nda tatamiye çıkan BESYO'lu karateciler 11 madalya ile Erzurum'a dönerken, Atatürk Üniversitesi'nin gururu oldu. BESYO'nun karatecilerinden Ayşenur Gürbüz 50 kilo kumite müsabakalarında 3. Olarak ferdi olarak bronz madalya kazandı. Serdar Bingöl, Serhat Bingöl, Rahmetullah Enes Kaya'dan oluşan Kata takımı da üçüncü olarak bronz kupanın sahibi oldu. Erkekler Kumite takım yarışlarında da Erzurumluf karateciler kürsüye çıktı. Serdar Bingöl, Burak Akbulut, R.Enes Kaya, Serhat Bingöl, Yasin Üstüner, Bilal Özel ve Fatih Yıldız'dan oluşan erkek takımı üçüncü olarak bronz madalyaların ve kupanın sahibi oldu.

BEBSYO'NUN BAŞARIDA KATKISI BÜYÜK

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve BESYO Müdürü Prof. Dr. M. Sait Keleş'in destekleri ile Kayseri'ye gittikleri ve burada yapılan Karate Türkiye şampiyonasında önemli derecelerle Erzurum'a döndüklerini belirten Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Karate Antrenörü Bahadır Sayıncı, "Rektörümüz ve BESYO Müdürümüzün destekleri ile gittiğimiz Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası'ndan alnımızın akıyla döndük. Yüzlerce sporcunun arasında başarılı olduk. Bize verilen desteklerden dolayı Rektörümüze ve BESYO Müdürümüze teşekkür ederiz"dedi.

Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi de Atatürk Üniversitesi adına BESYO'lu karatecilerin, önemli bir sınav vermesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Atatürk Üniversitesi'nin karate takımının elde ettiği başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Çelebi, Atatürk Üniversitesi'nin karatede daha büyük aşamalar kat edececeğine inandığını belirterek, sporcuların da şampiyonluk kürsüsüne çıkacağını sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.