Türkiye Haber Girişi : 25 Haziran 2021 23:25

Bingöl'de 5,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'de 5,2 büyüklüğünde deprem
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ERZURUM AJANS - AFAD, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

 


Yerin 15.51 kilometre altında gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi. Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar panik yaşadı. 

 

 

AFAD: "Olumsuz ihbar yok"

 


AFAD’dan yapılan açıklamada, “Deprem sonrası şuan itibariyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmış olup, ilçe ve köylerde tarama çalışmaları devam etmektedir“ denildi.

 

 

 

 

Bingöl Valiliği: “Herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır”

 

 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde 26 Haziran 2021 tarihinde saat 21:28’de merkez üssü Kiğı olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre deprem bölgesinde ve diğer ilçelerimizde herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

Erzurum’dan 5 kişilik AFAD ekibi Bingöl’e yola çıktı

 

 

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmesi üzerine oluşacak herhangi bir olumsuz durum için, Erzurum Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı bir araç içerisinde 1 amir ve 4 uzmanla birlikte Bingöl’ün Kiğı ilçesine destek amaçlı hareket etti.

 

 

Çataklı: Olumsuz bir ihbar yok, ekiplerin tarama çalışması devam ediyor

 

 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesabından "Bingöl - Kiğı’da saat 21:28’de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun." mesajını paylaştı. 

 

 

 

 

AFAD Bingöl depreminin ön değerlendirme raporunu paylaştı

 


AFAD, depremin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, “25.06.2021 günü, Türkiye saati ile 21:28'de merkez üssü Kiğı (Bingöl) olan Mw 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.Yerin 15.51 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Bingöl ilinin Kiğı ilçesine bağlı Aşaği Serinyer köyüne uzaklığı 2.28 kilometredir. Ana şoktan, 25.06.2021 22:01'e kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2.1 ile 2.6 arasında değişen 4 artçı deprem kaydedilmiştir. Depremin belirgin süresi ise 7.38 sn olarak hesaplanmıştır” denildi.

 

 

 

 

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.