Siyaset Haber Girişi : 01 Eylül 2022 20:37

Bingöl'den zam tepkisi: Bu zamlar vatandaşı adeta sürünme moduna getirdi

Bingöl'den zam tepkisi: Bu zamlar vatandaşı adeta sürünme moduna getirdi
Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Eylül 2022 itibarıyla yapılan zamma tepki gösteren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, halkı çetin kış şartlarının yanı sıra çok zor bir geçim sıkıntısının beklediğini söyledi.

SPDK tarafından açıklanan yeni zamma göre konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 20,4, sanayide kullanılan doğalgazda yüzde 50,8, elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 49,5 oranında artışa gidildi.

 

Elektrikte ise konutta yüzde 20, kamu ve özel hizmetler grubu abonelerine yüzde 3, sanayi abonelerine ise yüzde 50 oranında fiyat artışı gerçekleşti.

 

Yapılan bu zamlara tepki gösteren DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ’’Hükümet bir taraftan artık kendi elektriğimizi üretiyoruz, kendi doğal gazımızı çıkarıyoruz diye açıklamalarda bulunuyor ama diğer taraftan da iki ayda bir zam yapıyor. Özellikle yaklaşan kış ayların da halkı daha çetin bir kış şartları bekliyor. Özellikle sanayideki elektriğe yapılan zamlar üretime yansıyacağı için maliyeti yükseltecek ve dolayısı ile de tüketime yansıyacaktır. Yani vatandaş sadece elektrik ve doğal gazın yüksek faturası ile değil, tüketim ürünlerine yansıyacak zamlarla da baş etmeye çalışacak. Bu zamlar vatandaşı adeta sürünme moduna sokmuştur" dedi.

 

 

Konutta, sanayide elektriğe ve doğalgaza gelen zamların adeta mutfaktaki yangına körükle gitmek olduğunu da sözlerine ekleyen Bingöl, “Rusya da savaş var oluyor, Dolar artıyor, Doğalgaz buluyoruz, elektrik üretimimiz artıyor ama her ne hikmetse elektriğe, doğal gaza iki ayda bir zam geliyor. Zorunluluğa ve dış etkenlere bağlı olarak yapıldığı iddia edilen bu son zamlar geri çekilmelidir. Milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır. Bu hükümet, kaşıkla verip, kepçeyle alma alışkanlığını sürdürüyor.’’diye sözlerini tamamladı. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • adalet 02 Eylül 2022 14:12

    vahit efendi petrol yerinin sözleşmesini uzatmak için ak parti vekillerinin kapısında yatıp kalkıyordun ne methiyeler diziyordun ak partiye hayırdır ne oldu sana