Erzurum Haber Girişi : 23 Ağustos 2023 13:54

Bingöl depremi sonrası uyarı geldi! Yeri itibariyle hassas?

Bingöl depremi sonrası uyarı geldi! Yeri itibariyle hassas?
Yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, ''Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var'' sözleriyle vatandaşları uyardı.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4,2 büyüklüğünde ve yerin 8.47 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var" sözleriyle vatandaşları uyardı.

 

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre bu sabah 11.19 sıralarında Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliğinin 8.47 km olduğu açıklanırken jeolog Naci Görür ’den son dakika açıklaması geldi.

 

 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Görür, depremin meydana geldiği bölgenin 'hassas' olduğunu ifade ederek "Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" dedi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.