Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Haziran 2017 17:00

Binler gurbetçi Bayram için Erzurum'a geliyor...

Binler gurbetçi Bayram için Erzurum'a geliyor...
Tiyatro Sanatçısı Murat Balkuş'un öncülüğünde başlatılan Sıla-i Rahim Günleri kapsamında binlerce gurbetçi Bayram için Erzurum'a geliyor.
Erzurumajans-Tiyatro Sanatçısı Murat Balkuş'un öncülüğünde başlatılan Sıla-i Rahim Günleri kapsamında binlerce gurbetçi 'Ramazan Bayramı' için Erzurum'a geliyor. İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin de destek verdiği programla ilgili olarak bir açıklama yapan Esenyurt Dernekleri Başkanı  Ali Murat Alatepe, "Esenyurt Belediyesince ücretsiz olarak tahsis edilen 40 otobüs ve bireysel katılımcıların özel araçlarıyla yaklaşık 3 bin gurbetçi Erzurumlu bu yıl; Ramazan ayının son iftarını Erzurum'da yapacak'' dedi.

Başkan Alatepe, Erzurum'a giden gurbetçilerin  bayramı ve ziyaretlerini kendi ilçe veya köyünde gerçekleştireceğini bayramdan sonraki gün  28 Haziran Sabah ise  saat 10.00 da bütün katılımcıların  Çifte Minareli medrese önünde buluşarak, toplu olarak tarihi mekanlar, tabya ve şehitlikleri ziyaret edeceklerini belirtti. Aynı gün akşam 17.00 da  Havuzbaşı Etkinlik ve iftar çadırında düzenlenecek eğlence ve konser organizasyonunu ardından gurbetçiler saat 20.30'da toplu olarak tekrar İstanbul'a hareket edecek.

Ali Murat Alatepe, 3 yıl önce Esenyurt Dernekleri tarafından başlatılan programa, bu sene Erzurumlu Radyocu, Senarist ve Tiyatrocu Sanatçısı Murat Balkuş'un da projeye 'Gönüllü' olarak dahil olması ve her platformda konuyu dillendirmesiyle birlikte, geçen yıllara oranla katılımın üç kat daha arttığını bildirdi.

Geçen yıl Erzurum, kent ekonomisine  yaklaşık 300 bin TL nakit giriş sağlayan programda meblağın bu sene bir 1 milyon lirayı aşması bekleniyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.