Erzurum Düzenleme Tarihi : 26 Temmuz 2022 10:19 Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 16:37

Binlerce gökyüzü meraklısı Erzurum'da buluştu

Binlerce gökyüzü meraklısı Erzurum'da buluştu
Erzurum'da Avrupa ve Türkiye'nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi'nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.

ERZURUM AJANS / 3 bin 170 rakımlı Karakaya Zirvesinde yıldızları inceleme fırsatı bulan katılımcılar, soğuk havaya rağmen uzayın bilinmeyenlerini keşfe çıktı. 

 

Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisini artırmayı hedefleyen Erzurum Gözlem Etkinliği’ne 71 ilden bin 800 kişi katılım için başvurdu, katılan 600 kişi kurayla belirlendi.

 

 

Gözlem alanına 500’e yakın kamp çadırı kuruldu. Etkinlik süresi boyunca alana yaklaşık 10 bin kişi giriş yaptı. Daha önce gerçekleştirilen Diyarbakır ve Van etkinliklerinde olduğu gibi Erzurum’da da halka açık bölümüne öğrenciler, gençler, aileler ve kadınlar büyük ilgi gösterdi.

 

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, ülke genelinde rekor sıcakların yaşandığı bir dönemde geceleri sıfırın altında seyreden soğuk havaya rağmen üç gün boyunca uzayın derinliklerini keşfetti.

 

 

TÜBİTAK’ın uzman ekipleri tarafından kurulan 30 teleskop ve 5 ayrı gözlem istasyonunda Ay, güneş, gezegenler ve yıldızlar gözlemlendi. 3 gün, 2 gece boyunca 20'den fazla gök cismi görüntülendi, 10 saatin üzerinde gökyüzü anlatımı yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 27 Temmuz 2022 21:18

    Biz sadece bakıp geçiyoruz. Duygularımızı tatmin ediyoruz. Gelişmiş ülkeler ise, uzaya uydu gönderip elde ettikleri bilgileri teknolojiye dönüştürerek bunları dünyaya satıp milyar dolarları kasalarına indiriyorlar, halklarının refah içinde yaşamalarını sağlıyorlar. Biz de sadece bakıyoruz. İşte aradaki çok büyük fark bu. Onların bilim adamları böyle, bizimkiler de ...