Siyaset Haber Girişi : 09 Şubat 2012 12:46

Bir Aksak klasiği

Bir Aksak klasiği
CHP kürsüyü işgal etti Meclis'te yumruklar konuştu. Yine Erzurum'un Milletvekili yerini aldı ve bu kez muhalefetin kıravatından yakaladı.
Erzurum Ajans-CHP kürsüyü işgal etti Meclis'te yumruklar konuştu. Yine Erzurum'un Milletvekili yerini aldı ve bu kez muhalefetin kıravatından yakaladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle 1 saat 20 dakika süren görüşmesinin ardından yeniden birleşimi açtı. Verilen ara sırasında CHP milletvekilleri, kürsünün önünde ayakta beklemeye devam etti. Teklifle ilgili itiraz edilebilecek pek çok nokta, önerinin olabileceğini ifade eden Çiçek, "Ama bu şekilde içtüzük konuşulurken, içtüzüğe aykırı şekilde bunu götürme şansımız yok. Durumu daha fazla germeden, Meclisi
olumsuz görüntüye sokmadan, kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.


 Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçtüzüğün 68. maddesine göre, Başkan'ın, gürültü ve kavga devam etmesi halinde oturuma en çok 1 saat ara verebileceğini ifade etti. Çiçek, içtüzügün 68. maddesine göre değil, müzakere yapmak için oturuma ara verdiklerini kaydetti. Çiçek'in görüşmeleri devam edeceğini duyurması üzerine, kürsü önünde bekleyen CHP'li milletvekilleri, alkışlarla protestolarını sürdürdü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.