Erzurum Haber Girişi : 09 Şubat 2021 14:48

Bir defa değil, iki defa kutlarım!

Bir defa değil, iki defa kutlarım!
Kim ne derse desin. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i farklı kılan özelliklerden biri de şehire yaptığı dokunuşlardır. Bu küçük dokunuşlar illa ki şehire, şehir insanına bir güzellik, neşe, heyecan katmıştır.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Atlama kulelerinin hemen yanında bir kayak pisti yapılması da bana Sekmenvari bir küçük dokunuş olarak geldi. Erzurum Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’i, Atlama Kulelerininin hemen yanında hem de çok cüzi bir para ile bir kilometrelik kayak pisti yaptığı, bu güzel dokunuşa imza attığı için kutluyorum. Yoldan her geçtiğimde orada kayan çocukları görünce seviniyorum. Sadece ama sadece alt yapıdaki minik sporculara hizmet vermesini beklediğimiz o şirin pistin yanındaki yürüme bandı da on numara bir iş olmuş.

 

Öğrendiğim kadarıyla da bu İtalyan ürünü yürüme bandı sayesinde alt disiplini sporcuları istasyonlara inip çıkmakta zorlanmayacak. Artık oteller yapıyor, devlet de suni karlama sağlarsa bu bölgede yaz kış da kayak yapılabilecek ki, buna bilhassa kayakseverler zil çalıp oynamalı. Herşeyden önce burası dünyada herhalde şehir merkezinde kayak yapılabilen tek pist olacağı için de o Fuat beyi bir değil, iki defa kutlamak gerekir. Hem bu sayede o atlama kuleleri de keldi, o kelliği bu sayede ortadan kalktı. Bu karar son derece akilane düşünülmüş, doğru bir karar. Bu benim son kararımdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 10 Şubat 2021 17:39

    Dobra dobra, yazılmayanları yazan gazeteci;Erzurum da hakiki anlamda sanayi tesisi sayısı sıfır. Üretilen katma değer sıfır. Bunu rakamlardan görebiliriz. Ara malını dışarıdan getirerek montaj yap sat karlı olmaz çünkü pazara yakın değil. O halde erzurumdaki hammaddeyi işleyerek katma değer, istihdam oluşturabilir. Bunun için madenler biçilmiş kaftandır. Şırnak ta çinko fabrikası açılmak üzere 3000 kişinin istihdam edileceği söyleniyor. Aşkale krom da cevher işlenecek hazır hale getirilip ihraç ediliyor. Burada çalışan sayısı 700 e çıktığı 38 milyon dolara kadar ihraç yapıldığı olmuş. İlk aşama yatırımı yapılan tesisin İkinci aşaması eğerki yapılırsa 250 ila 500 milyon dolarlık katma değer oluşur. Cari açık kapanır. Binlerce insan çalışır. Erzurumun böylece hakiki bir sanayi tesisi olur. Erçimsan holding bu işi rahat yapabilir. Ama niye yapılmadığını ve çok rahat yapılabileceğini kamu oyunun dikkatine sunarsanız vazifemizi yapmış oluruz sonrasında ilgilenmeyenler utansın. Sağlıcakla kalın. Yuh