Türkiye Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 12:45

Bir taraf yanıyor, bir taraf sele teslim

Bir taraf yanıyor, bir taraf sele teslim
Meteoroloji'den 9 kente 'sarı' kodlu alarm. Mevsim normallerinin üzerine seyreden sıcaklıklar İstanbul başta olmak üzere birçok kenti kavurdu.

Meteoroloji'den 9 kente "sarı" kodlu alarm. Mevsim normallerinin üzerine seyreden sıcaklıklar İstanbul başta olmak üzere birçok kenti kavurdu.

 

 

Meteoroloji'den yapılan tahminlerine göre; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ege kıyılarında kuvvetli poyraz etkili olurken, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek seviyede seyredecek. Öte yandan Karadeniz'deki 9 kent içinse sarı kodlu uyarı yayınlandı.

 

Rekor sıcaklıklara teslim olan ülkemizin bazı noktalarında yağış görülecek. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek seviyede seyredecekken Artvin, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Rize, Zonguldak ve Karabük için sarı kodlu uyarı yapıldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey, Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Doğu yağışlı geçecek!

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise, havanın sabah saatlerinde az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği; hava sıcaklığının isemevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise batı ve kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette öğle saatlerinde Erzincan ve çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.