Erzurum Haber Girişi : 06 Nisan 2021 17:06

Bir yere sığamadı...

Bir yere sığamadı...
Bir yere sığamamak bütünüyle mecazi bir ifadedir. Özellikle Doğu?da sıklıkla kullanılır. Sanıyorum bu ifade Adnan Yazıcı?ya cuk oturuyor.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Bugün çok önemli yerlerde olması gereken bir kafaydı Adnan Yazıcı, çok erken havlu attırıldı, emekli oldu. Özellikle kültürel anlamda zekasına ve bilgisine güvendiğim ender adamlardan olan Adnan Yazıcı’nın çok erken bir yaşta emekli edilip, köşesine çekilmesine kim katkı sağlamışsa çok ayıp etmiş.

 

Erzurum’da en son Özel İdare Genel Sekreterliği yapan ve Özel İdareler Belediyelere devredildikten sonra Ankara’ya giden Yazıcı’ya kimsenin sahip çıkılmamasını hiç doğru bulmadım. O, asla delete edilecek, atıl hale gelecek biri değildi, olamazdı. Bir dönem görev yaptığı Büyükşehir Belediyesi’nde hayatiyete geçirilen ESMEK projelerinin de bir numaralı mimarı olarak bildiğim Yazıcı’ya özellikle de siyasilerimizin sahip çıkmamış olmasını sadece eksiklik olarak değerlendirmekle kalmıyorum, ayıplıyorum da.

 

Böylesine önemli bir kültür adamının çok iyi mevkilerde değerlendirilmemiş olmasını sadece Yazıcı için değil, Erzurum için de büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. O yüzden Adnan Yazıcı’nın kadre uğradığını düşünüyor, bu boş kubbede bir yıldızın gözgöre göre kaydığını söylüyor, buradan eseflerimi bildiriyorum..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Üzeyir Bayındır 07 Nisan 2021 09:25

    Vedat Bey, lütfen haberinizi yazarken Türkçe kurallarına uygun olarak yazınız. "Delete etmek" diye bir kelimemiz yoktur. Yine"hayatiye" yerine"hayata" yazmanız yeterlidir. Yabancı kelime hayranlığı sizi anlaşılır kılmaz. Amacınız anlaşılmaksa tabi.