Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2011 19:06

Bisikletle 34 vilayeti geziyor

Bisikletle 34 vilayeti geziyor
1998 yılından beri bisiklet kullan ve 26 yaşında tanıştığı bisiklete merak salan 39 yaşındaki Cemal Azmi Başkaptan, madde bağımlılığına karşı pedal çeviriyor.
Erzurum Ajans-1998 yılından beri bisiklet kullan ve 26 yaşında tanıştığı bisiklete merak salan 39 yaşındaki Cemal Azmi Başkaptan, madde bağımlılığına karşı pedal çeviriyor.
İl il gezen ve 34 vilayetin mülki amirlerini ziyaret eden çevre gönüllüsü Başkaptan, yetkililerden madde bağımlılığı ile mücadele konusunda daha büyük tedbirler almasını istiyor.

Aslen Rize-Çayelili olan ve İstanbul’un Fatih ilçesinde ikamet eden 39 yaşındaki bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Sultan Ahmet’ten verdiği startı Kars’ta noktaladı. Bisikleti ile Kars’tan İstanbul güzergahına dönüş yapan Başkaptan, Erzurum’da mola verdi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Konaklama konusunda kendisine destek veren Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a teşekkür eden profesyonel bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Madde Bağımlığına karşı verilen mücadelede dikkat çekmek ve yetkililerin daha çok tedbir almasını sağlamak için bisikletle 34 vilayeti gezdiğini belirterek, “Ziyaretlerimde şehrin mülkü amirleri ve sporla ilgilenenlerle görüşmeler yaptım. Ziyaretlerimde madde bağımlığı ile mücadelede daha aktif olunması gerektiğini belirttim. Yetkililerin görüşlerime karşı sıcak davranmaları ve duyarlı olmaları beni sevindirdi” dedi.

2012’DEN İTİBAREN PROFESYONEL BİSİKLETÇİ OLARAK YARIŞACAK

26 yaşındaki evlendiğini ve evlendiği yıl bisiklete binmeye başladığını belirten Cemal Azmi Başkaptan, 13 yıldır aralıksız pedal çevirdiğini belirterek, Bisiklet Federasyonu’nun lisanslı sporcusu olduğunu ve Profesyonel Dağ Bisikletçisi olarak, 2012’yılı itibari ile profesyonel olarak dağ bisikleti yarışlarına katılabileceğini söyledi.

Başkaptan şu ana kadar bisikleti ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ı dolaşırken, dönüşte de Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova illerinden geçerek start verdiği İstanbul’un Fatih ilçesinde Türkiye turunu bitirmiş olacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.