Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2018 23:30

Bitmeyen ihale süreci turizmi baltalayacak

Bitmeyen ihale süreci turizmi baltalayacak
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, geçen 21 Mayıs’ta Erzurum Havalimanı pistinin tadilatı için ihaleye çıktı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, geçen 21 Mayıs’ta Erzurum Havalimanı pistinin tadilatı için ihaleye çıktı. Ankara merkezli bir firmaya kalan ihalenin ardından yapılan itirazlar nedeniyle süreç uzadı. İşe başlamanın Eylül ayını bulması beklenirken, haftalarca kapanması muhtemel pist nedeniyle büyük uçakların kente inemeyeceği öğrenildi.

Erzurum, havalimanı kriziyle karşı karşıya kaldı. DHMİ’nin geçen Mayıs ayında pist tadilatı için yaptığı ihale sürecinin uzaması kamuoyunu endişelendirmeye başladı. Ankara merkezli bir firmanın kazandığı ihalenin ardından yapılan itirazlar nedeniyle işe ne zaman başlanacağı merak konusu olurken, kış sezonunda ana pistin kapalı olacağı iddia edildi. Alternatif olarak kullanılan Emergency (Acil) pistine de büyük uçakların inemeyeceği ve gece uçuşlarına müsait olamayacağı öne sürüldü. Bu nedenle zaten yetersiz olan sefer sayılarının Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak dönemlerinde daha da düşeceği endişesi oluştu.



KIŞ TURİZMİNİ BALTALAYACAK

Bu arada geçen kış sezonunda yaşanan yoğun sis nedeniyle bir çok uçuşun iptal edilmesi ya da uçakların Trabzon veya Erzincan’a iniş yapması nedeniyle yerli ve yabancı çok sayıda turist mağdur olmuştu. Yaşanan iptaller ve uçakların başka havalimanlarına inmesi nedeniyle turistler rezervasyonlarını iptal etmişti. Uçuş iptallerinin önüne geçebilmek için Erzurum Havalimanı’na CAT sistemi kurulmuş ancak bu da beklentileri karşılamamıştı.



SÜPER LİG’DE SÜPER REZALET OLMASIN

Öte yandan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Süper Lige çıkmasıyla havayolu ulaşımının daha da büyük önem kazandığı süreçte ana pistin kapalı olacağı iddiaları spor camiasını kara kara düşündürmeye başladı. İhale sürecinin tamamlanması ve pist yapımına bir an önce başlanmasını bekleyen spor camiası, turizmciler ve sivil toplum kuruluşları böylesine hassas bir konuya siyasilerin de destek vermesini istedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.