Siyaset Haber Girişi : 03 Ağustos 2013 22:35

''Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler''

''Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler''
Başbakan Erdoğan, 'Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler. Millet hizmete devam dedikçe biz bu hizmete devam edeceğiz' dedi.
Erzurumajans-Başbakan Erdoğan, 'Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler. Millet hizmete devam dedikçe biz bu hizmete devam edeceğiz' dedi.

Küçükçekmece'de Arenamega'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri Türkiye'yi Mısır'a çevirmek istiyorsa, biz buna eyvallah mı diyeceğiz? Hayır. Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler. Millet hizmete devam dedikçe biz bu hizmete devam edeceğiz" dedi.Türkçe hassasiyetinin korunmasını isteyen Erdoğan, salonun isminin "Arenamega" olmasını da eleştirdi. Başbakan, "Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini sizlerin takdirine sunuyorum" diye konuştu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi Arenamega Gösteri ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçılardan Metin Şentürk, Bülent Sertaç, davetliler ve Küçükçekmece semt sakinleri katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Türkiye, 2002 sonunda başlattığı kutlu yürüyüşünü hız kesmeden sürdürüyor ve kararlılıkla sürdürecek. Buna hiç kimse mani olamaz. Hiç kimse, Türkiye'nin büyümesini, yükselmesini durduramaz, yavaşlatamaz" dedi. Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini belirten Başbakan, halkın iradesinin üstünde bir güç olmadığını söyledi. Başbakan, "Birileri Türkiye'yi Mısır'a çevirmek istiyorsa, biz buna eyvallah mı diyeceğiz? Hayır. Bizim istikametimizi milletin iradesi belirler. Millet hizmete devam dedikçe biz bu hizmete devam edeceğiz" dedi.

BU ESERİN BENZERİ YOK

Küçükçekmece'nin 20 yıl önce bir çamur deryası olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Belediye Başkanı olduğum zamanda burada mesafe alınamıyordu. Mesafe almak için dertli olmak gerekiyordu. O zaman biz üzerimize düşeni yapıyorduk ama ilçe belediyelerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün burada muhteşem bir eserin açılışını hep beraber yapıyoruz. Şu anda şu eserin benzeri yok. Bütün Türkiye'ye hitap edecek bir yatırımı resmi olarak herkesle buluşturuyoruz. 30 dönüm arazi üzerinde muhteşem sahnesi, mimarisi, dünyaya örnek teşkil edecek ışıklandırma ve ses sistemiyle bu güzel eser İstanbul ve Türkiye'nin önemli bir sanat merkezi olacak. 6 bin koltuk artı 2 bin ayakta olmak üzere 8 bini kapalı, 27 bini de ayakta olmak üzere 35 bin kapasiteli bir salonun içindeyiz. Burası Avrupa'nın en büyük sahnesi" diye konuştu. Türkçe hassasiyetinin korunmasını isteyen Erdoğan, salonun isminin "Arenamega" olmasını da eleştirdi. Başbakan, "Burada böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bizim son derece zengin bir dilimiz olmasına rağmen, niçin? Eserlerimize isim koyarken yokluğunu ve yoksulluğunu hissetmeyeceğimiz bir tarihimiz var. İthal kelimelerle Türkçemiz mahvedildi. Kültür ve Turizm Bakanı'na da hatırlatıyoruz gereğini yapmamız lazım. Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yansıtacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserin ismi Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirine sunuyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.