Erzurum Haber Girişi : 08 Kasım 2011 13:56

Boğa yakalama timi 15 kaçak kurban yakaladı

Boğa yakalama timi 15 kaçak kurban yakaladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için kurduğu `Boğa yakalama timi` 3 günde 15 kaçak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim etti.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için kurduğu `Boğa yakalama timi` 3 günde 15 kaçak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için kurduğu `Boğa yakalama timi` bayramın ilk 3 gününde 15 kaçak kurbanı etkisiz hale getirerek sahiplerine teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde 4`er kişiden oluşan 3 `boğa yakalama timi` oluşturuldu. Kurulan Timlerde içerisinde veteriner hekim, kasap ve iki de zabıta bulundurularak hayvan eziyet ettirilmeden önce yakalandı sonra yakalandığı yerde kurban edildi. Timler yanlarında uyuştucu iğne, kurban kesimi için bıçak, halat ve havalı tabanca ve tüfek bulundurdu. Kurban bayramının ilk üç gününde sahiplerinin elinden kurtulup kaçan azgın boğalar kurban timleri tarafından kurbanlığa eziyet verilmeden uyuşturucu iğnelerle sakinleştirilerek sahiplerine teslim edildi.

Kaçak kurban sahipleri verilen hizmetten oldukça memnun kalırken kurban timleri bayramın birinci günü erken saatlerde başladıkları mesailerine bugün itibari ile son verdi. Kurban yakalama timi içerisinde bulunan Osman Sivri “kurulan kurban timi ile bayramın ilk günü erken saatlerde başladığımız mesaiye 3 gün boyunca devam ettik ilk gün sabah erken saatlerinde yoğun ihbarlar aldık ve aldığımız tüm ihbarları değerlendirerek kaçak kurbanları yakalayarak sahiplerine teslim ettik” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.