Spor Haber Girişi : 31 Ekim 2011 15:10

Boks maçları büyük ilgi gördü

Boks maçları büyük ilgi gördü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 88. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Erzurum’da boks müsabakaları yapıldı.
Erzurum Ajans-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 88. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Erzurum’da boks müsabakaları yapıldı.

Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara ilgi bir hayli yoğundu. Erzurum’daki spor kulüplerinden ve Ağrı’dan 100’e yakın boksörün katılımı ile gerçekleşen ve Nefesleri kesen boks maçları yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde yapıldı. Boks İl Temsilcisi Kadir Hatya başkanlığında gerçekleyen boks müsabakalarında başhakemliği Fetli Temur yaptı. Recep İtmez, İsmail Sürha, Macit Başaran, İrfan Demirci, Seyfettin Batıbeyi, Yakup Ali Dağ ve Burhanettin Kızılkaya gibi Erzurum’un tanınmış hakemlerinin görev yaptığı boks maçlarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Yusuf Gökçan ve çok sayıda davetli ile sporsever izledi.

Nefesleri kesen maçlar sonunda Erzurum Gençlik Spor Kulübü birincilik kupasının sahibi olurken, Ağrı ikinci oldu.
Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda yıldızlar kategorisinde 48 kiloda Ömer Kaya, 52 kiloda Oğuzhan Kaygusuz, 49 kiloda İbrahim Ekinci, 44 kiloda Umutcan Bingöl, 40 kiloda Ramazan Yıldırım, 42 kiloda Hakan İçöz 38 kiloda Ömer Erdoğan ve 34 kiloda Muhammet Otçu kilolarında birinci oldu.

Gençler Kategorisinde 50 kiloda Furkan Öğet, 52 kiloda Yusuf Han Atabey, 54 kiloda Samet Muratçı,56 kiloda M. Ali Işık ve 64 kiloda Akın Tunçkılıç kilodalarında birinci oldu. Büyükler kategorisinde 57 kiloda Muhammet Aydın, 60 kiloda Ferhat Çaldıran, 64 kiloda Oğuzhan Hidişoğlu, 69 kiloda Osman Aydın, 75 kiloda Serdar Karaçay, 69 kiloda Ceyhan Barış ve 91 kiloda Okan Özkan birinciliği kazandı.

MAÇLAR NEFES KESTİ

Büyük çekişme içerisinde geçen ve 100 dolayında boksörün mücadele ettiği Cumhuriyet Kupası Boks Müsabakalarında dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgesi verilirken, birinci olan Erzurum Gençlikspor ve İkinci olan Ağrı’ya da kupaları takdim edildi. Cumhuriyeti’n kuruluşunun 88. yıl dönümü spor etkinlikleri kapsamında Ağrı ve Erzurum arasında boks müsabakaları düzenlediklerini ve bu teşvik müsabakalarına ilginin bir hayli fazla olmasından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, turnuvaya katılan tüm antrenörleri, yöneticileri, sporcuları ve hakemleri kutladı.

Boks İl Temsilcisi Kadir Hayta’da nefesleri kesen boks müsabakalarının ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, “İki gün boyunca çok çekişmeli ve zevkli maçlar izledik. Bu zevkli maçları bize izlettiren boksörlerimizi ve antrenörlerini tebrik ediyoruz. Böylesi önemli ve anlamlı bir turnuvayı başarılı bir şekilde yaptığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.