Erzurum Haber Girişi : 26 Aralık 2011 08:31

Bölgesel gençlik çalıştayı sona erdi

Bölgesel gençlik çalıştayı sona erdi
Bölgesel Gençlik Çalıştayı sona erdi. Erzurum`da düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı`nın kapanış oturumuna katılan Bakan Akdağ, "Gençler arkamızda oldukça, sigarayla mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
Erzurum Ajans-Bölgesel Gençlik Çalıştayı sona erdi. Erzurum`da düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı`nın kapanış oturumuna katılan Bakan Akdağ, "Gençler arkamızda oldukça, sigarayla mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum`da düzenlenen Bölgesel Gençlik Çalıştayı`nın kapanış oturumuna katıldı. Akdağ, çalıştay boyunca masaya yatırılan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdağ, gençlerin çalıştay boyunca masaya yatırdığı sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığını değerlendirirken, salonda bulunan gençleri göstererek "Sizler arkamızda durdukça, biz sigara ile mücadeleye geri adım atmadan devam edeceğiz hatta yeni uygulamalarda çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

İki gün devam eden Bölgesel Gençlik Çalıştayı`nın kapanışında gençlerle buluşan Akdağ, Türkiye`nin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu söyleyerek, gençlerin Türkiye`nin bugünü ve geleceği için ne kadar değerli olduğundan bahsetti. Gençlerin, madde bağımlılığı konusundaki tespitlerini değerlendiren Akdağ, "Türkiye`de madde bağımlılığı konusunda büyük çalışmalar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Hem koruyucu açıdan hem tedavi açısından. Türkiye`de batıdaki kadar madde bağımlılığı yok. Sigarayla
mücadelemizden geri adım atmayacağız. Alkol tüketimine dikkat etmeliyiz. Özellikle erken yaşlarda alkol kullananlar, ilerleyen yıllarda ciddi problemler yaşayabiliyor. Birçok battı ülkesinde alkol kullanımıyla ilgili ciddi problemler yaşanıyor." diye konuştu.

Sona eren Bölgesel Gençlik Çalıştayı çıkışında Erzurum`a kamp yapmak için gelen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Kayak Milli Takımı ile bir araya gelen Bakan Akdağ sporculardan birincilik istedi. Bir süre sporcular ile konuşan Akdağ, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.