Böyle belediyeye böyle sendika!

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe...

 

Üç gün önceydi, “Arkadaşlarımızla karara vardık” dedi.

 

Arkadaş dediği, İstanbul’daki AK Partili tüm belediyeler!

 

Belediye çalışanlarına yüzde 80 oranında zam yapıldığını açıkladı.

 

Üstelik 1 Temmuz’dan itibaren geçerliydi.

 

Sendikalar bile şaşkındı!

 

Talep ettiklerinin, beklentilerinin üstünde bir zam almıştı işçiler.

 

Herkes mutluydu.

 

Sonra başka illerin, ilçelerin belediyelerinden sözleşme müjdeleri geldi.

 

Onlar da mutlu oldu.

 

Geçen zaman içinde bir tek Erzurum’dan ses çıkmadı.

 

Anlaşılan o ki, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün gündeminde belediye işçileri ya da toplu sözleşme gibi maddeler yoktu.

 

Bizimkilerin ‘arkadaş’ olmadığını, olamadığını zaten biliyoruz da…

 

Arkadaş, işçi perişan oldu.

 

Günlerdir iki dudak arasından çıkacak bir kararı bekliyorlar, kimsenin umurunda değil.

 

Bugün vasıfsız bir işçi, asgari ücret ayarında maaş alıyor. Vasıflının da çok farkı yok.

 

İstedikleri alt tarafı 7.500 TL ki, birçok ilçe belediyesinde bile maaşlar 9 bin 500 TL’ye çıktı. Büyükşehir ise 6 bin küsurlarda diretiyor.

 

Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işçinin bu talebine şaşı bakıyor.

 

Yalan mı, üç ay arayla iki kez ‘en başarılı başkan’ seçmediler mi?

 

Tamam, bir an için başarısını kabul ettik diyelim. Bu başarının arkasında sadece kendisi mi var, işçiler yok mu?

 

Versene işçinin alın terini, hakkını.

 

Çıt yok. Günlerdir ne kimse konuyu açıyor, ne de o konuşuyor.

 

Hep söyledim, söylüyorum.

 

Artık Büyükşehrin borç batağında olduğunu herkes kabul etsin.

 

Bakmayın öyle açılışlar, temel atma törenleri yapmalarına, medyada boy göstermelerine.

 

Tribünlere oynuyor, çeviremiyorlar çarkı.

 

Hadi o zaman Sayın Sekmen göstersin gücünü, diğer AK Partili belediyeler gibi versin yüzde 80 zam!

 

Çalıya çırpıya, kusan asfalta milyonlar vermesini bilen Sayın Sekmen, versin işçisinin hakkını.

 

Ve re mez!

 

Bu kadar net konuşuyorum.

 

Çünkü kasa tam takır.

 

O yüzden işçi arkadaşlar fazla hayal kurmasın.

 

Çok isterim yüzde 80 değil, yüzde 180 alsınlar, haklarıdır.

 

Lakin fotoğraf ortada.

 

Borçlanma sınırını ziyadesiyle aşmış, yetmediği gibi daha geçenlerde güneş enerjisi santrali için 300 milyon liralık bir borçlanma yetkisi almış bir Belediye Başkanından beklenecek şey değil.

 

Tabi bir de işin sendika boyutu var.

 

İşçinin yanında görünüp, işçinin üç kuruşluk maaşından kesinti yapanlar, işçinin hakkını böyle mi savunur?

 

Yahu bir tane mi basın açıklaması yapmazsınız?

 

Biz bunu istiyoruz, belediye bunu veriyor ya da ne bileyim süreç şu anda böyle demek, bu kadar mı zor?

 

Siz de mi bu çarkın dişlisi oldunuz, işçinin yüzüne nasıl bakacaksınız?

 

Benimki de söz işte!

 

Böyle belediyeye böyle sendika yakışırdı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • METİN TEKİN 16 Ağustos 2022 13:31

    inşallah çalışan işcinin hakkı olan maaşı verir. AK PARTİ zarar görür .KISA ZAMANDA ÇÖZÜLÜR SIKINTI.ERZURUM GİBİ İLDE HERŞEY ATEŞ PAHASI KAHVEYE GİDİP ÇAY İÇEMEZ DURUMA GELDİ ARTIK İ

  • Murat Han 16 Ağustos 2022 12:13

    İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin emrine uymayanlar ! Yarın iki elimiz yakanızda olacak. Kendinize gelince 30 bin 40 bin maaş alıyorsunuz işçiye vereceğiniz üç beş lira zamma naz yapıyorsunuz ayıptır ya.

  • Mahmut lokmacı 16 Ağustos 2022 07:22

    Hiç şaşırmadım olacağı buydu. Boş ver müstahak. Halen daha bu memleketten AKP ye oy çıkıyorsa sözün bittiği yerdeyiz.

  • Kerti DaDaş 15 Ağustos 2022 15:47

    Sendikanın kim umurunda altlarında son model araba oradan oraya geziyorlar genel başkan desen milletvekilliğine oynuyor Erzurum il başkanı desen kendi halinde sorsan biz çalışıyoruz derler ama insanlar eskisi gibi cahil değil görüyor neyin ne olduğunu iki tane havlu dağıtmak ile olmuyor bu işler belediye de adam çok işe yarayan yok onun adamı bunun adamı çalışan üç beş kişi. Adalet bu ülkede sadece kadın ismi gerisi yalan dolan bu gitse yarın gelen de aynı olacak.

  • hoş 15 Ağustos 2022 15:20

    büyükşehir ve yakutiyeden akif hoşlar için yapılan tadilattan elde edilen rantı akif hoşa değil işçiye verin

  • sercan 15 Ağustos 2022 12:51

    Niye zam versin ki en kötü Erzurum'da %55 oy oranı ile Tayyip'in hatrına sonuçlanır seçim,

  • fred 15 Ağustos 2022 11:36

    teşekkürler güzel yaz yani.

  • Hüseyin kızıltaş 15 Ağustos 2022 09:07

    Teşekkür ederiz. Sanki sadece bizi ilgilendiriyor gibi herkes kör ve sağır bu mesele de.

  • Dadaşın Birisi 14 Ağustos 2022 23:33

    Ben gerçekten çok üzülüyorum ve böyle bir kurumda çalışmıyor olduğumdan dolayı da hamd ediyorum. 2018'de taşerondan kadroya geçen kamu personelleri bile şuanda 9000-10500 ? arası maaş aldığı ülkede çalışanına asgari ücreti reva gören belediyenin ne yapmak istediğini anlayamıyorum. Sayın başkanımız bu aldığı birincilikleri tek başına almadı. Eğer başarı varsa, bu başarı sıcak asfaltı döken, projeleri hazırlayan, çöpü toplayan, parkı sulayan yani bütün personelin başarısıdır. Kaldı ki bu başarıyla övünüp sonra da asgari ücreti reva görmek bana çok garip geliyor. Bunun yanında birde sendika sıkıntısı var. Bu sendika üyelerinden parayı toplamasını, hesabını yapmasını iyi biliyor ama hakkına hukukuna gelince profesyonellikten uzak davranıyor. Bence belediye personeli koordine olup önce şu sendikalardan kurtulması lazım ya da sendikanın belediyedeki oluşumunun iyi olması lazım. Çünkü ben başkanın gerçekten duyarlı olduğunu düşünüyorum. Personeli ile başkanı karşılaştıran durum sendika gibi geliyor bana. Kaldı ki sendika zaten bu ara mekanizmayı oluşturan sistemdir. Eğer bir sorun varsa bu sorunun kaynağı da bellidir. Bunun yanında son olarak ben belediye başkanı olsaydım bütün personeli 4b statüsüne geçirir ve ekim ayında yapılacak olan sözleşmeli personel düzenlemesine belediye de çalışan 4b'li personeli de dahil edip bu yükten kurtulurdum. Ama yine de hayırlısı olsun diyip kararı beklemekten başka çaresi olmayan belediye personelinin Allah yardımcısı olsun diye dua etmekten başka yapacak pek birşey yok.

  • Savasci Dadas 14 Ağustos 2022 20:04

    Bizim memleketin insani sesini cikarmaz nasil olsa sesini cikaran 1-2 kiside bir sekilde susturulur. Arkadaslar BİRLİK olun DİRLİK olun bakin hakkinizi nasil aliyorsunuz. Belediye borç batagina calisan isciden dolayi mi yoksa is bilmeyen İMZA müdürleri, Daire baskanlarindan dolayimi girdi. Simdi ya birlik olup hakkinizi alacaksınız o da bizim memlekette zor ya da onlarin verdiğine razı olup oturacaksiniz. Hırsızları saymış birisi merak etmeyin onlar ödüllendiriliyor sizin hakkinizi çalanlar daha güzel yerlere getiriliyor. Kac aydir Belediye yolsuzlukları yazılıyor ve kimse araştırma gereği duymuyor. Bu şehirde SEKMEN korkusu almis gitmis.

  • Çöpçüler kralı 14 Ağustos 2022 15:49

    Belediyelerin kiralık araçları nerelerde geziyor son bir yılda bu araçlar nerelerde gezmiş var haberiniz. Bunca israf varken işçiye niye versinler

  • Adem şimşek 14 Ağustos 2022 14:15

    Yaşanan sıkıntıları dile getirdiğiniz için elinize sağlık ayrıca SENDİKA adıyla yorum yazan kişiye soruyorum yazdıklarına kendin inanıyo musun ???

  • Kariyer işçisi 14 Ağustos 2022 12:15

    Genel sekreterin, yardımcılarının, daire başkanları ve müdürlerinin maaşlarını hele bir yazın. Maaş yanında belediye şirketlerinden aldıkları huzur haklarını yazın. Bir de işçiye teklif edileni yazın... Yahu arkadaş belediyenin parasını işçiler mi yedi? Senin hasanın, lütfün, emren, ömerin ve istanbuldan getirilenler mi yedi? Madem belediye zor durumda peki nimetle külfeti denkleştirelim biz asgari ücrete razı olalım bu saydıklarım da bizim iki katımız alsın... VARMISINIZ? Altlarında belediyenin arabaları evleri lojman gel keyfim gel İŞE gelince de gariban kariyer işçisi gitsin PO h temizlesin,... Yeter artık bıktık. Sendikanın yaptığı her ay bir günlük yevmiyemize haraç alır gibi el koymak. 3000 işçiden ortalama 250 TL alıyorsunuz bari hakkımızı savunun o da yok. Sendikada güveç yemeyi biliyorlar ama... Yav Onur kardeş bu memleketin suyu ısınmış daha ne yazim. Asfalt bitüm malzemesini hele sor bak nereden alıyorlar. Geçen sene döktükleri asfalt nasıl kum oldu sor anlatsınlar. Hele birde bunların yanında fırfırik gibi dolanan özel kalem, Şöför tayfası var dersen ki başkan bunlar her ay 4 pazar ne kadar bayram varsa ful, üstüne birde fazla mesaileri ful adamlar bırakın evlerine utanmasalar diyecekler ki eve bile gitmiyoruz. Neyse 20 sene bunlara destek verdik bunlar şimdi bize dirsek veriyor seçimde de gitsin özel kalemleri, şöförleri çalışsın

  • Sendika 14 Ağustos 2022 11:38

    Hani Adamın Biri Diyordu yaa, Herkes Çaldığını Yerine Koysa Bu Ülke Şahlanır Diye.. Şimdi Belediye Herkes Çaldığını Yerine Koysa, Bu Şehir Üstüne Bi Şehir Daha Kurulur, Bu Memleketin Çocuklar ıda Refah İçinde Geçinir.. O Derece Yani?!

  • Dadaş 14 Ağustos 2022 11:09

    Ge-çi-ne-mi-yo-ruz. Belediye çalışanları olarak enflasyona da ezildik, hayat pahalılığına da. Batıda ilçe kasaba belediye çalışanları bile 10 bin tl nin üzerinde alırken bize teklif edilen zam oranları gerçekten komik. Bize maaş vermeden yatırım yapmasınlar istemiyoruz! Neyse ki hesap günü var, cennet var cehennem var elhamdülillah...

  • Evliya celebi 14 Ağustos 2022 01:18

    Cem küçük diye bir gasteci varya diyor Erzurum'da yüzde yetmiş beş garanti bunlar bizleri alaya aliyorlar yazıktır bu Erzurum'un evlatlarına her kuruma zamlar yapılırken eflasyon farkı verilirken belediye çalışanlarına hiç birşey yok yazık tır günahtır belediye çalışanları çocuklarını markete goturemiyor belediye calisanlari bir çoğu evini geçindirmek için ek iş yapiyo kahvelerde çay dagitiyo gece gündüz calisiyo okullar aciliyo kış geliyo bu insanlara as garı ücreti layık gördunuz ama inşallah erzurumun çocukları bunun hesabını sorar sandıkta Onur bey size de teşekkürler sizden başka bu bu konuyu yazan yok kaleminize yüreğinize saglik

  • Dadaşın Birisi 14 Ağustos 2022 00:43

    Korkunun imanına ölim.

  • Sendika 14 Ağustos 2022 00:31

    Büyükşehir?in teklifi bir önceki sözleşme rakamlarına göre %80 imiş yani ak parti Belediyeler ile aynı. Fakat sendikanın talepleri çok uçukmuş. Verilemeyecek rakamları talep etmiş. Sendika işi çıkmaza sürükleyip Personeli Başkan Sekmene Karşı Galya?na getirip anlaşma sağlanamamış greve götürmeye çalışıyormuş. Sendika tüm personele bu şekilde mesaj atmış. Anlaşma sağlanamadı arabulucuya gidilecek. Arabulucu da anlaşma olmazsa grev oylaması yapılacakmış. Oyuna gelmeyin derim. Sekmen Başkan gerekeni verecektir

  • Halis demir 13 Ağustos 2022 23:40

    Erzurumlu işçiyi insan olarak görmüyorlar. Erzurum halkını aptal koyun yerine koymuşlar ulaşımda en pahalı il Erzurum tüm Doğu Anadolu?yu sorun otobüs bileti en yüksek il hangisi. İnanın yazık bu insanlara. En pahalı il Erzurum. Yaşanacak yer olmaktan çıkıyor artık. Onur bey gibi 10 gazeteci olsa bu şehir canlanır ayağa kalkar.

  • Dadaş25 13 Ağustos 2022 20:46

    Niye zam vermiyor Erzurum CHP nin belediyesi mi? Niye zam vermiyor Erzurum Hdp nin belediyesi mi? Nasıl olsa bu sokakta bir bakkal var mecburen bizden alacaksınız demi. İstanbul Ankara gitti sıra Erzurum dq demektir.

  • Usta Dadaş 13 Ağustos 2022 19:32

    Haa İşin Diğer Bi Boyutu Var, Personel Fazlalığını Bahane Edip, O Yüzden Zam Yapmıyor İşçi ye Onur Bey.. Ahmet Küçükler in Döneminde 500 Kişi Vardı Taşeron, Şimdi 3000 Beliki 5000 Tamam Bu Memleketin Çocuklar ı Evine Ekmek Götürsün, Hak edenler, Ama Kendileri nin Doldurduğu Kişiler Bunlar, Gidin Belediye nin İçine Her Oda da En az 5 kişi , Ne İş Yaptıkları da Belli Değil, Dışarda Saha da Bu Şehrin Yükünü Çekenin Suçu Ne..?

  • Usta Dadaş 13 Ağustos 2022 19:31

    Haa İşin Diğer Bi Boyutu Var, Personel Fazlalığını Bahane Edip, O Yüzden Zam Yapmıyor İşçi ye Onur Bey.. Ahmet Küçükler in Döneminde 500 Kişi Vardı Taşeron, Şimdi 3000 Beliki 5000 Tamam Bu Memleketin Çocuklar ı Evine Ekmek Götürsün, Hak edenler, Ama Kendileri nin Doldurduğu Kişiler Bunlar, Gidin Belediye nin İçine Her Oda da En az 5 kişi , Ne İş Yaptıkları da Belli Değil, Dışarda Saha da Bu Şehrin Yükünü Çekenin Suçu Ne..?

  • Dadaş Usta 13 Ağustos 2022 19:16

    O da Bişey mi Onur Bey, İl Başkanı nın Zaten Umrunda Değil yaa, Kendi İşçisinin Hakkını Vermediği Gibi, İlçe Belediye Başkanlarına da Sıkı Sıkı Tembihliyor Zat-ı Muhterem, Ben Zam Oranı Vermeden, Siz de Sözleşme Yapmayın Diye???? Nasıl Bi Ego ysa Artık?!

  • Rıfkı can 13 Ağustos 2022 19:00

    Hiç birşey aynada baktığı gibi gözükmüyor belediye çalışanları borc bacağının içinde ek hesap kredi kartları hepsi patlamış durumda kimse kimsenin içini bilmiyor bazılarının tuzu kuru 30 bin TL maaş alırlar. Ama bize geldiğinde onlara çok diyip yollarlar.

  • Çağrı 13 Ağustos 2022 17:43

    Erzurumu çantada keklik görüyorlar. memleketimiz ziyan oldu göç verdi göc aldı Erzurum'un asıl evlat lari hep gurbette artık Erzurum'da kendine gelmesi lazım hakkinizi savunun becerikli adamlari sedikaci temsilci başkan seçin iki lafiy bir araya getiremeyen gerekli mecirlede el pençe duran adamlari silin atin kendinize gelin yeter artık memleketimizde kahvehaneden başka birşey yok yazık çok yazık.

  • Allah var gam yok 13 Ağustos 2022 14:49

    Onur bey günlerdir içimizdekileri tek tek anlaşmışsınız vallahi bu millete hiç acımaları yok evinde parası yetmediği için eşiyle husursuz olan arkadaşlarımız var kendileri tomarla para aldığı için mi bu kadar merhametsizlik AKP neden buna bir el atmaz neden kimse Mehmet Sekmen Beye birşeyler söylemez Erzurumda 9 ay kış yaşıyoruz bu yıl doğalgaz 2000 den aşağı gelmeyecek ev kiraları aldı başını gitti belediye işçileri emekçileri bu kadar zahmete karşılık hem ücretini öderken eller titrer hemde işten mi çıkaralım diye tehdit edilirler yahu insaf birazcık merhametli olun Tayip ERdoğan için sekmene verilen oylarla bunca senedir ayakta durdu şimdi Recep Tayip Erdoğan dan bekliyor bu millet el atsınlar lütfen

  • Allah var gam yok 13 Ağustos 2022 13:26

    Acınası durumda çoğu işçi, tek muhabbet geçim sıkıntısı... Bazen gece gündüz durmadan çalışırlar, Erzurum burası - 30 da ben çalışmam diyemezler, açılacak yollar temizlenecek kaldırımlar vs vs. gidin sorun o garibanlara geçinebilen varmi. Haa yatanda çok, torpillisi, iş bilmeyen cahili orası ayrı mesele..Şuan vasıfsız işçi, usta, teknisyen, mühendis şoför herkes asgari ücretli olur mu böyle adalet...Allah tan korkun.