Erzurum Haber Girişi : 30 Ocak 2023 13:25

Böyle doğalgaz faturası olur mu?

Böyle doğalgaz faturası olur mu?
Erzurum'da yaşayan Muhammet Ahmet Oker, evine gelen 312 bin 524 TL doğalgaz faturasını görünce şok oldu.

Palandöken ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde oturan Muhammet Ahmet Oker’in evine, doğalgaz dağıtım şirketi Palen Enerji Doğalgaz A.Ş. tarafından 312 bin 524 TL fatura geldi. Faturayı gören Oker, gözlerine inanamadı.

 

Eşi ve bir çocuğuyla 3+1, 120 metrekarelik evde yaşayan Oker, son bir ayın faturasını görünce şok geçirdi. Kış aylarında ortalama bin TL doğalgaz faturası gelen eve Palen, tam tamına 312 bin 524 TL fatura kesti. Faturayı defalarca inceleyen Oker, durumun düzeltilmesi için itiraz dilekçesi yazacağını söyledi. 

 

 

İlk okuma tarihi 23 Aralık 2023, son okuma tarihi ise 28 Ocak 2023 olan doğalgaz faturasında 52.018 metreküp kullanıldığı yer alırken, tüketim bedeli 264 bin 850 lira 78 kuruş, KDV’si ise 47 bin 673 lira 14 kuruş olarak belirlendi. Toplam fatura tutarı ise 312 bin 524 TL şeklinde yazıldı. Son ödemesi 7 Şubat 2023 olan fatura, görenleri şaşkına uğrattı.

 

"Tekrar tekrar baktım" 

 

Palen Enerji Doğalgaz A.Ş.’ye itiraz dilekçesi vereceğini söyleyen Oker, “Faturayı görünce eşim de ben de çok şaşırdık. İkimiz de çalışıyoruz, doğru düzgün evde vakit geçiremiyoruz, doğalgazı sürekli yakmıyoruz. Bu ay olsa olsa bin TL fatura gelir diye düşünüyorduk. Faturayı görünce şok oldum. Tekrar tekrar baktım. Eşim de çok şaşırdı. Ailelerimize de gösterdik. Hem şaşırdım, hem güldüm. Fıkra gibi olay.  Kesinlikle bir yanlışlık olmalı. Başvurup düzeltilmesini talep edeceğim. İlla ki durum anlaşılacaktır. Çözeceklerine inanıyorum. Çünkü mantıklı hiçbir tarafı yok” dedi. Kaynak: Pusula 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • METİN 31 Ocak 2023 15:17

    PALEN BİLİNÇLİ OLARAK 10 VEYA 15 GÜN ERTELEYİP GEÇ YAZIP FATURALARI KABARTIYOR BİRİLERİ BU FİRMAYA DUR DEMELİ.

  • AHMET 31 Ocak 2023 09:16

    KARDEŞ BEN CİMERE KADAR ŞİKAYET ETTİM ORTADA BİRŞEY YOK.ERZURUMLULAR 2 AY ÜST ÜSTE PALENİN YAZDIĞI FATURALI İYİ KONTROL ETSELER HER AY FARKLI RAKLAMLARLA VATANDAŞA FATURA EDİLİYOR.ONURBEYDEN TEK RİCAM ŞU PALENİN YANLIŞLIKLARINIDA YAZSA ELİMDE FATURALAR VAR FARKLI FARKLI YERLERİN YİNEDE İSPAT EDEMEDİM.

  • HIII ÇÖZERLER BELKİ.. 30 Ocak 2023 17:29

    ÇÖZMEZLER.. MAHKEMEYE GİTMEN LAZIM.. AVUKAT PARASI DOSYA MASRAFI VS DERKEN SENİN ELİNDE AVUCUNDAKİNİ HUKUK BÜROLARINA, MAHKEME MASRAFLARINA HARCATMADAN ÇÖZMEZLER.. PALEN BU GÜNE KADAR NEYİ ÇÖZMÜŞ Kİ SANA YAZDIĞI YANLIŞ FATURAYI ÇÖZSÜN.. YAKMIŞSIN Kİ YAZMIŞLAR DEMEZLERSE ÇOK SEVİN.. ÖLÜMÜ GÖRDÜN, ŞİMDİ SITMAYA HİÇ SUÇUN YOKKEN BAK NASIL RAZI EDECEKLER SENİ..