BRAVO SEKMEN!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer.

 

CHP’den iki dönem vekillik yapmış sevilen bir siyasetçi.

 

Korona illetinin başlamasından sonraki ilk kapanmada karar aldı.

 

8 bin 500 esnafın meskenlerine ait su borçlarının 500 TL’ye kadar olan kısmını karşıladı. Daha yüksek faturası olanlar için havuz oluşturdu, nefes oldu.

 

Hala devam ediyor.

 

Şehirde 15 bin 850 esnaf kepenk indirdi.

 

Talimat verdi, gıda kolileri hazırlandı. (Görsellerine baktım öyle 50, 100, 200 TL’lik değil, adam akıllı koliler)

 

Tam 165 bin koli.

 

Sadece 1119’u berber ve kuaförlere dağıtıldı.

 

Halk Kart’ uygulaması başlattı.

 

Esnaf başta olmak üzere 11 bin 146 vatandaşın hesaplarına 15 milyon 646 bin lira yatırıldı.

 

Ulaşım sektörünü unutmadı.

 

2021 yılı vize ücretlerinde yüzde 90 indirim sağladı.

 

Şehir içi ulaşımı yapan esnafa yakıt desteği verdi.

 

Nefes aldılar.

 

Kazanç Projesi’ başlattı. 100 üreticiye 10 bin kaz, 50 ton yem verdi.

 

Mersin’de tanıdığım bir kaç kişiyi aradım, “nasıl biridir” diye Vahap Başkanı sordum.

 

Sitayişle bahsettiler.

 

Kapısı ardına kadar açıktır ama her zaman yerinde bulamazsın. Kim bilir şehrin neresindedir? Cebinden ara neredeyse seni bekler...” 

 

Ne yalan söyleyeyim, çok hoşuma gitti.

 

Sonra Mehmet Sekmen geldi aklıma.

 

Sekmen demişken, ne yapmış biliyor musunuz?

 

Vallahi de pes, billahi de pes diyeceksiniz.

 

Mersin’in Akdeniz ilçesine park yaptırmış.

 

Ne alaka?” diye sormayın.

 

Yaptırmış işte.

 

Erzurumlunun parasıyla, Özgürlük Mahallesi’nde 9,5 dönüm arazi üzerinde bir park.

 

İyi para harcamış olacak ki, parkın adını “Sekmen” koymuşlar.

 

Tabi Sekmen’e, Vahap Başkan gibi kolay ulaşamadığım için “Kimin parasını, kime harcıyorsunuz?”, “Erzurum’un parası Mersin’e niye harcanır?”, “Park için kaç para verdiniz?”, “Bu parayı niye esnafa dağıtmadınız?” gibi sorularımı soramadım.

 

Bu arada yazıyı kaleme alırken, Basın Yayın Daire Başkanı Emre Koç’un dün gönderdiği mesajlara göz attım.

 

Pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerle ilgili birkaç görsel iletmiş, “Haksızlık yapmıyor musun?” diye sormuştu.

 

Cevap hakkına saygım sonsuz.

 

Emre’ye, ‘tamam bu süreçte esnafa, vatandaşa maddi olarak sağlanılan yardımları kalem kalem gönder söz veriyorum yayınlayacağım’ dedim.

 

İçimden de Sekmen’e, hakkını aramayan, sormayan Erzurumlunun parasını, Mersin’e taşıdığı için ‘bravo’ dedim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş alacaklı 11 Mayıs 2021 18:55

    Onur kardeşim sesimiz ol kulağımız ol kurban olim gardaş bu sekmen bizi bitirdi Çıkmış akit tv ye yalandırki atıyor sekmen yardım yapıyormuş sen ilk önce esnafın parasını ver malzeme aldıkların parasını ver iş yaptırdıkların parasını ver 2 yıldır bir kuruş para ödemesi yapmadın haram zıkkım olsun bu mübarek günde iftar saati ellerim semada bu bayram günü sen benı güldürmedin Allahda senı güldürmesin

  • Taha Tuglular 09 Mayıs 2021 16:09

    Onur Kardesim,kaledeki topları sen haber vermeseydin o değerler gitmisti.Sana çok teşekkür ediyoruz. Bu olay gösteriyor ki bu şehrin sahibi yok.Yoneticiler uyuyorlar.

  • Erzurum'a Yazık 08 Mayıs 2021 03:37

    Bu olayı hayretler içinde okudum. Erzurum'da emlak piyasasının son halinin mevcut başkan olduğunu herkes yüksek sesle dile getiriyor. Hadi onu sineye çekmiştik de Erzurum'a kıran mı girmişti de taa Mersin'e park yaptırmışlar. Alttaki yorumları okudum ve diyeceğim şudur: "Allah esnaf kardeşlerimizin yardımcısı olsun". Bölge Hastanesi'nin karşısından dağa kadar olan bölgeyi tamamen imara açmış belediyemizde para yoksa yazık çok yazık.

  • Borçlu 07 Mayıs 2021 23:25

    Onur bey sizden Allah razı olsun Ramazan geldı geçti bayram geldı bir kuruş para ödemesi yapmadı belediye iş yapmışız işçimiz çalışmış malzeme almışız iş yapanların ocağını batırdı sekmen ve ekibi size olan bayram bize bayram değilmi millet işçisine malzemeci isine ne versın bayram gelmiş ödeme yapmasınmışsım patır patır çeklerimiz yazıldı ocağımız yuvamızı dağıltınız gidiyorsun mali hizmetlere Zeynep hanım dışardan gelmiş benım memlekettimde bize posta koyuyor sanki erzurumda onun işini yapacak kimse yok kalmadı dışardan gelmiş daire başkanı olmuş yok para para yok hep aynı laf kovuyor resmen milleti sadece ödeme kendi şirketlerine yapıyorlar icraların biri bin para millet icraya vermiş alamıyor milletin evini yıktılar ödemesı yok yapmıyorlar Allah sorsun haram zıkkım olsun bu mübarek günde

  • Bizim gibi saflara her zaman ihtiyaç var 07 Mayıs 2021 15:41

    Daha once ad soyad kısmına "Erzurumlu"yazmayin dedigin icin oyle yazdım.

  • Samet Baltacı 07 Mayıs 2021 11:46

    Belediyeye iş yapmış esnaf bile parasını iki sene sonra alabiliyor Onur bey. Lütfen mali işler daire başkanının odasına gidip özel kalemde bekleyen alacaklıların fotoğrafını çekin. İnanın oturacak yer bulunmuyor. Sekmen önce esnafa borcunu ödesin. Esnafa belediye deyince ağzını beddua ile açıyor malesef. Sana helal olsun bu şehirde bir tane gazeteci kalmış demek ki. En güvenilir olduğunu düşündüğümüz gazeteciler bile arpası kesilmesin diye Sekmen iyi de yanındaki adamlar kötü diye eleştiri yapıyor.

  • uzman 07 Mayıs 2021 10:13

    bu memleketten gidenler niye gitmiş? şimdi aklım kemale erdiği için anlıyorum.

  • dvt 07 Mayıs 2021 09:14

    bizim memlekete iyi oluyor kimse kusura bakmasın.. bizimkiler yine gider seçimde onlara oy verir 4 sene ağlarlar sonra yine bunlara oy...

  • Bekir ATEŞDAĞLI 07 Mayıs 2021 03:11

    Onur Bey;bu memlekette senden başkası bunları yazmıyor sormuyor ki.Bizim burada bürokraside halkda sessiz.Yaraya parmak basan çıkmayınca kanama devam ediyor...

  • Akçay muratoğlu 07 Mayıs 2021 02:04

    Onur bey sizi gerçekten çok tebrik ediyorum ve sizi beğenerek saygı duyarak takip ediyorum allah sizin gibi cesur milliyetçi gazetecilerimizi başımızdan eksik etmesin allah şu mübarek ramazan ayı hürmetine bizleri ıslah etsin inşallah

  • Yavuz 06 Mayıs 2021 23:39

    Sekmenden sonra erzurumda ev fiyatları miami ile yarısır oldu 2 kolı ıle milletin gözunu boyamaya çalışmasına çanak tutanlarada vermişmi koli??