Spor Haber Girişi : 17 Şubat 2017 19:45

Bronz madalya Slovakya'nın

Bronz madalya Slovakya'nın
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) Fransa ve Slovakya buz hokeyinde bronz madalya için mücadele etti. Karşılaşmayı Slovakya 3-2 kazandı.
Erzurumajans-Buz Hokeyi Arena'da Fransa ve Slovakya üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. İki takım da ilk periyoda istekli başladı. İlk golü 7. dakikada Sebastian Hudec ile Slovakya buldu. Fransa'nın skoru eşitlemek için kurduğu baskı sonuç vermeyince ilk periyot 1-0 Slovakya'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Çekişmeli mücadele ikinci periyotta da devam etti. Slovakya baskılarının karşılığını 36. dakikada Adam Pauliny'nin attığı golle buldu ve İkinci periyodu 2-0 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Fransa baskısını iyice arttırdı. Aradığı golü maçın bitimine iki dakika kala Jules Gallet buldu ancak Slovakya'nın bu gole cevap vermesi uzun sürmedi. Adam Pauliny yakaladığı pozisyonu iyi değerlendirerek takımının üçüncü kendisinin ikinci golünü atarak skoru 3-1'e getirdi.

Golden sonra Fransa riski göze alarak kalecisini oyundan çıkardı. Rakibinin dört kişi kalmasından da yararlanan Fransa bitime 1 dakika kala Baptiste Bruche ile golü buldu. Golden sonra Fransızlar kalecisini tekrar oyuna alarak klasik oyun düzenine döndü. Başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 Slovakya'nın üstünlüğü ile sona erdi. 

Fransa'da maçın oyuncusu Jules Gallet seçilirken, Slovakya'da ise kaleci Matej Batory oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.