Bu aralar değişiyor dekanlar!

İkinci defa rektörlük koltuğunda oturan Prof.Dr.Ömer Çomaklı, bir süre önce başlattığı dönüşüm proğramına tamgaz devam ediyor. Ezber bozan çalışmalar ile gündemde olan Atatürk Üniversitesi’nde geri adım yok, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her gün bu yenileme için kafa yoran Üniversite yönetimi, bu yeni dönemde yabancı dil eğitimine de ayrıca büyük özen gösterecek. Kurumsallık adına bir takım yeniliklere imza atılan Atatürk Üniversitesi’nde çalışmalarından pek hoşnut olunmayan bazı fakültelerin dekanları gitti, yerine yenileri geldi. Fakültelerin yönetim şeklinde değişikliğe gidecek olan ve bu konuda da düğmeye basan Üniversite yönetimi, fakültelerin öğrenci işleri uygulamalarını da yeni bir düzene sokmayı kararlaştırdı. İlk başlarda büyük bir çoğunluğunun değişeceği sanılan fakülte ve yüksek okul müdürlerinde beklenen bu değişim az oldu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı’nın birlikte çalışmak istediği yeni dekan adayları YÖK’den çıktı, bu konuda derin bir oh çekildi.

 

***

 

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Ufuk Şimşek, Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Telat Yanık, Turizm Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Gökalp Nuri Selçuk, Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Dilaver Düzgün, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Musa Bilgiz, Ziraat Fakültesi Dekanlığına da Prof.Dr.Önder Çalmaşur getirildiler. İletişim Fakültesi’nde de dekan değişimi yaşandı, Prof.Dr.Naci İspirli’nin yerine Prof.Dr.Adem Yavuz görevlendirildi. Bu arada, Uygulamalar Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr.Dursun Kaya görevlendirilirken Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okul Müdürlüğüne Prof.Dr.İhsan Yıldıztekin, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne de Prof.Dr.Abdulkadir Kan getirildi. Eczacılık Fakültesi Dekanlığına yeniden Prof.Dr.Yücel Kadıoğlu atandı. Diğer yandan 2 önemli fakülte dekanının da değişmesi an meselesi. Rektör Prof.Dr.Ömer Çomaklı’nın önerdiği isimler şu an YÖK’ün masasında!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.