Erzurum Haber Girişi : 13 Ağustos 2013 02:46

Bu haber Erzurum'un bam teline bastı

Bu haber Erzurum'un bam teline bastı
Palandöken'in dün manşetten duyurduğu ve www,enzurumajans.com'un sizlere taşıdığı "Mezarlığın hali içler acısı" haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Erzurumajans-Palandöken Gazetesi'n'n dün manşetten duyurduğu www.erzurumajans.com'un  sizlere taşıdığı "Mezarlığın hali içler acısı" haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Çok sayıda vatandaş mezarlıkta sorunların saymakla bitmeyeceğini belirterek, "Yakınlarımızın mezarlarına ulaşmak için diğer mezarların üzerine basmak zorunda kalıyoruz. Mezarlar arasında yürüyecek yol bile yok. Mezarlarımızı ziyaret etmek için başkalarının mezarlarını çiğniyoruz. Yazık günah değil mi inciniyoruz" diye konuştu.

Erzurum şehir mezarlığının her tarafını saran kuru otlar ve toplanmayan çöpleri,  akmayan çeşmelerini haberleştirmememiz üzerine  çok vatandaş telefon ve e-mail aracılığı ile tepkisini dile getirdi. Vatandaşlar;  özellikle mezarlıklar arasında yürüyecek yol olmadığını, mezarlık ziyaretine gidenlerin diğer mezarların üzerine basmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Zamanında yol olarak yapılan yerlerin bile mezarlıklarla dolduğunu belirten vatandaşlar, "Asri mezarlıkta hiçbir düzen yok. Bahar aylarında insan boyunu aşan otlar nedeniyle mezarlıklara yaklaşmak bile mümkün değil, şimdi ise tüm mezarlığı kuru otlar sarmış durumda. Çöpler toplanmıyor, yıkılan sahipsiz mezarlar onarılmıyor. Bunların yanı sıra bir yakınınızın mezarına ulaşmak için diğer mezarların üzerine basmak zorunda kalıyorsunuz. Çünkü zamanında yol olarak yapılan yerler bile mezarlıklarla dolmuş durumda" dediler.

Ölen yakınlarını ziyaret gidenlerin diğer mezarların üzerine basmak zorunda kaldığını da belirten vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda biran önce çalışma yapmasını bekliyoruz. Erzurum'a bu görüntüleri nasıl yakıştırıyorlar anlamakta güçlük çekiyoruz. İnşallah en kısa sürede mezarlıkta bir düzenleme yapılır" diye konuştu.

Bu arada tüm bu yayınlarımıza rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili ve yetkili birimlerinden henüz Erzurum mezarlıklarının içler acısı durumuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Öyle ya; seçimlere hazırlanan sayın pek büyük başkanımız, ilçe ilçe gezip kendisini dirilere tanıtmaktan bu şehrin mezarlarıyla neden ilgilensin ki!... Hem ölüler, seçimlerde oy mu veriyor ki...


ÖLÜSÜ KONUŞUP DİRİSİ SUSAN ŞEHİR...  Mehmet ŞENER yazdı... TIKLA OKU!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan ÇARIKCI 01 Ocak 1970 02:00

    Evet, haklısınız maalesef. Aynı sıkıntıları aile mezarlığı yıkılmış birisi olarak ben yaşadım. Geçtiğimiz kış ayında mezarlıkta yapılan kar temizleme faaliyetleri sonucu aile mezarlığımızın yola bakan duvarı 3-3,5 m kadar yıkıldı. Bu son derece insanî. Ancak sıkıntı şu ki mezarlıkta çalışanlardan tutunda müdürüne kadar sıkıntımızı anlatamadık. Yıktığınız bu duvarı yapın dedik. Kimse ilgilenmedi. Bize söylenen şu (kendi yıktıkları) "duvarı para karşılığı yapıyoruz". Merak edenlere adres: ÇARIKCI aile mezarlığı aşağı mezarlık.

  • mehmet karaağaç 01 Ocak 1970 02:00

    Yahu diriye sahip çıkmayan yöneticilerin mezarlara ve ölülere sahip çıkmaması kadar doğal ne olabilir ki.

  • Ya Sabır 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet beyi bilmem ama benim çok projem var ama belediye başkanı dirilere ne yaptıki ölülere ne yapsın...Bizim kültürümüzde kaybolan mezar makbulse bunca mezar taşlarını osmanlı ne diye yapmış...Biz vehabi değiliz bunu böyle bilin.Mezarlıklar bakımlı olmalı insanların acısını biraz dindirir bakımlı olması.Ağaçlar dikilmeli yollar asfaltlanmalı,Su getiren çocuklar olmamalı.Abdurrahmangazi mezaelığı yanındaki mahalle kaldırılmalı çeşmeler onarılmalı.Orjinal dış kapıyı söktü yenisini yaptı hep gösteriş hep gösteriş.O zaman bu kapıyı niye yaptı madem kaybolan mezar makbulse...Allahım sen şu Erzuruma aklı seklim bir Belediye Başkanı nasip et ölüyede diriyede baksın....Amin!!!

  • mustafa düzen 01 Ocak 1970 02:00

    MALESEF İÇLER ACISI BİR DURUM SÖZ KONUSU DUYARSIZCA YAPILAN MEZARLARIN SONUCU BU OLUYOR BELEDİYE YETKİLİLERİMİZİN KONUYA DAHA İYİ EĞİLMELERİ GEREKLİDİR AYIRCA İZMİR MENEMEN ASARLIK MEZARLIĞIDA AYNI DURUMDADIR İZMİR MENEMEN ASARLIĞINDADA MEZARLARIN ÜSTÜNE NEREDEYSE BASARAK YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR İNSAN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKLİDİR

  • hande 01 Ocak 1970 02:00

    Her cinsten yüzlerce ağacın kesilmesi de cabası bu memleketin ağaçlarıyla ne zorları vardı anlamadık hepsini kestiler kavaklara bahane vardı da ya diğerleri...Ağaçları kesip mezarlığın görüntüsünü mahvettiler

  • el fatiha 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet şener belediye ne yapsın varsa projen görüş yetkili ile ayrıca bizim kültürümüzde kaybolan mezar daha makbul önemli olan ölmeden evvel ölünüz hadisini anlamak yoksa yollar açsan ne olur güller diksen ne olur ölüye saygı el fatiha