Erzurum Haber Girişi : 06 Nisan 2021 17:34

Bu kafayı ayakta alkışlarım!

Bu kafayı ayakta alkışlarım!
Türkiye?de nereye gidersen git hemen hemen her yerde Erzurum dernekleri var. Bir şekilde de dernek binaları mevcut.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Çoğu ya bir işhan içerisinde ya da müstakil, gösterişten uzak binalardan ibaret. Sanıyorum Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki bu dernek binası parmakla gösterilen bir bina olacak.

 

Dernek Başkanı Yusuf Akpunar’ın gayretleri ve dernek yöneticilerinin de özveriyle Erzurum’u çağrıştıran bir binanın inşaası için kolları sıvamışlar. Watsap’dan bana gönderilen görsellere bakılırsa binanın mimarisi de ödüllük bir proje.

 

 

İnşallah sonu gelir, Darıca’da ki dadaşlarımız kendilerine hiç de yabancı olmayan bir mekanda faaliyetlerini sürüdürler. Koronaya rağmen boş durmayan Darıca’da ki hemşehrilerimizi yürekten kutluyor, en kısa zamanda binanın yapılıp hizmete girmesini, orasını ziyaret etmeyi arzuladığımı söylemek isterim..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Baltacı 07 Nisan 2021 00:11

    Bir mimar olarak söylüyorum. Yapıldıktan sonra Mimari bir facia olarak ülkemizdeki yerini alacaktır. Muhtemelen Türkiye'nin mimarlık felsefesi düşünürlerinden Dücane Cündioğlu'nun twitter hesabında öfkeyle paylaştığı bir twit olarak yer alacak. Yapmayın şunu. Eserlerimizi sıradanlaştırmayın. Bu özgün desen özgün olmayan, taklit desen taklit olmayan bina mı güzel? Şu yapı kütlelerinin içinde ne kadar çirkin duracağını tahmin bile edemiyorum. Bir medresede minarenin bir anlamı, bir felsefesi, bir duruşu vardır. Göz var izan var demiş atalarımız. Lütfen mimarlık nedir bilmeden mimari eleştiri yapmayınız. Göz herkeste var eyvallah, ama izan yok.

  • siyami 06 Nisan 2021 20:23

    hiçgüzel değil mimarininde bir asaleti var bmw ye kağnı tekeri takılmış gibi olmus