Kültür-Sanat Haber Girişi : 10 Mart 2021 15:59

Bu mesele hepinize yazar!

Bu mesele hepinize yazar!
Üç Kümbetler'de inşaatı devam eden Erzurum Arkeoloji Müzesi bitmek üzere ama hizmete girdiği günü düşünmek bile istemiyorum. Sebebi de etrafı!

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Kamulaştırma kararı olmasına rağmen kamulaştırılmamış binalar, Doğu’nun bu en güzel müzesini gölgede bırakacak gibi. Aslında gibisi de fazla. Öyle. Her ne hikmetse bu müze yapılırken yanındaki binaların yıkımı gerçekleşmemiş. Bu iş artık kime yazar bilmiyorum ama bildiğim, o gün Arkeoloji Müzesi’nin açılışına gelecek olan zevat, gördükleri manzara karşısında şaşıracaklar.

 

 

Bugüne kadar çoktan da yapımı gerçekleşmesi gereken müze binasının yanındaki ucube, görsel bir çirkinliği su yüzüne çıkartacak. Konu ile ilgili küçük bir araştırma yaptım, bu meselede Yakutiye Belediyesi eski Başkanı Ali Korkut’u sorumlu buluyorlar. Onca kamulaştırmada güzel işler yapan Korkut’u, söz verdiği halde burasını temizlememekle suçluyorlar. Gerçi her ne kadar Korkut başkanlığı döneminde o sözü vermiş olsa bile böyle bir yatırıma etraf temizlenmemişken girişmek de bir sorumsuzluk örneği olsa gerek. Bu konuda söyleyeceklerim budur, nokta. Bu benim son kararımdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nur Özyiğit 13 Mart 2021 21:00

    Kamulaştırma adi altında insanların evlerine hak ettikleri bedeli ödemeden, üç kuruşa evlerini ellerinden alarak devlet eliyle belkide devletin haberi olmadan yapılan bu soyguna kim dur diyecek. Yıkılmadan sonra gelecek rant kimlerin cebine girecek. Mülk sahiplerinin mağduriyeti nasıl giderilecek. Bu soruların da cevabını sabırsızlıkla bekliyoruz

  • Kemal Zırzakıran 12 Mart 2021 20:41

    Üç kümbet evlerin yöneticisi olarak, 2 yıldır bu müze bizleri mağdur etmiştir. Evimizin güneşini kesmiştir. Sesten gürültüden çoluk çocuk mahvolduk. Büyük şehir belediyesi olsun yakutiye belediyesi olsun ilgisiz kaldılar bizi burada hiçe saydılar. Uykumuzdan ettiler dalga geçtiler yalan söylediler. Müzenin görünümündense bizim yaşama alanımızın yok sayılmasını ele alın. Bunu önemseyin. Buranın derhal kamulaştırılmasını, hakkımızın verilmesini istiyoruz. Artık sesimizi birileri duysun.

  • Kargalar güler 10 Mart 2021 20:43

    ALi korkut olsaydı çoktaaaan bitmişti oralar. Adam büyükşehirden daha çok kamulaştırma yaptı.