Erzurum Düzenleme Tarihi : 06 Kasım 2020 16:28 Haber Girişi : 06 Kasım 2020 16:38

Bu millete yazık değil mi?

Bu millete yazık değil mi?
Erzurum'da HES kodu zorunluluğu kapsamında fotoğraflı Kardelen Kart alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar isyan etti...

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da HES kodu zorunluluğu kapsamında fotoğraflı Kardelen Kart alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar isyan etti: Niye internetten başvuru yapamıyoruz?

 

Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 ile mücadelede başlattığı HES kodu uygulaması hayatın bir çok alanında yer bulmaya başladı. Erzurum’da da Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda HES kodu uygulamasına geçti.

 

 

Ancak Büyükşehir Belediyesi yaptığı duyura da fotoğraflı Kardelen Kart alınabilmesi için vatandaşların Müşteri İletişim Merkezine başvurmasını istedi. 1 Kasım tarihinden itibaren kişiye tanımlı kart dışında belediye ve özel halk otobüslerine binilemeyeceği için vatandaşlar Kardelen Kart Ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

 

SAATLERCE BEKLEDİLER

 

Soğuk havaya rağmen saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, başvuru süresinin uzatılmasını isterken, neden internetten başvurunun yapılamadığını sordu.

 

Yağmur altında sıra bekleyen vatandaşlar, “Üç saate sıra geliyor. Hem yağmur hem soğukta özellikle yaşlılar büyük sıkıntı yaşıyor. Başvuruları internetten yaptırsalar hem bu kadar sıra olmayacak hem de bu kadar perişan olmayacağız” dediler.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 02 Aralık 2020 13:21

    Bu millete müstehak. Tayyip ceketini assa oy verirdiniz ya

  • Yahya 30 Kasım 2020 14:05

    Büyükşehirliğe ve Başkana hiç yakışmıyor. Bu aziz millet bu çileyi haketmiyor. Bas yeni kartları dağıt postayla millete. Herkes evden internetten kodu yüklesin illa resim mi olacak kim kontrol ediyor. Bakılıyorsa tc kimlik numarası karşılaştırılsın.

  • Dadaş 16 Kasım 2020 00:03

    Korona uydurma bir şey

  • Emir ALP 09 Kasım 2020 09:55

    Büyük rezalet. Soğukta paldır küldür iş yapılıyor, çalışma kapasiten yetmiyorsa ya çalışma kapasiteni arttır akşam fazla mesai falan yaptır ya da süreyi uzatıp bu zorunluluğu ortadan kaldır. Devlet insanları bir araya getirmemek için uğraşırken bu soğukta yaşlı genç insanları bir araya toplayıp zulmetmek çözüm değil ayıptır.

  • Garip 07 Kasım 2020 06:34

    Ben saat 10.00 da siraya girdim saat 17.00 da sıra geldi ben ben olalı böyle zulüm görmedim. Ayrıca bu kuyruklarda fiziki mesafe hak getire sekmeni ve şakşakcilarini bu büyük başarıları nedeniyle tebrik ederim.

  • Ahmet Yıldız 06 Kasım 2020 21:08

    Biz büyükşehir olamıyoruz neden bu kadar insanı tek kapı önünde topluyorsunuz şehir muhtelif yerlerinde kurum binalarında ilçe belediyelerde yapamıyoruz alt yapı bir ordami var bir resim tarayıp yazdırma bu kadar zor olmamalı yazık bu kadar insana...