Bu ne acele beyler?

 

Yeryüzü ayaklarımızın altından kaydı.

 

Kıyametin provasını yaşadık.

 

Bunca zaman yaşadığımız depremlerden ders almadığımız ortadaydı ki, binlerce ölümüze yine salalar okuduk.

 

Sayaca bağlanmış gibi her dakika artan ölü sayımıza ‘yeter artık’ diyemiyoruz ama birazdan okuyacaklarınızdan sonra birilerine bir şeyler deme vaktinin gelip de geçtiğini göreceksiniz.

 

Bakın şimdi.

 

Depremden tam bir gün sonra Yakutiye Belediye Meclisi toplandı.

 

İstasyon Mahallesi 33 ada 117 parsel ile ilgili ‘imar plan’ değişikliği, oy çokluğuyla imar komisyonuna gönderildi.

 

Son bir yılda bir araya gelmeleri bir elin parmaklarını geçmeyen komisyon, ertesi gün alelacele toplantıdaydı.

 

İlgili madde bir çırpıda kabul edildi, Büyükşehir’e gönderildi.

 

İlgili madde yani 33 ada 117 parsel şu:

 

İşadamı Erol Bedir’in yapacağı özel hastanenin arazisi!

 

Şehrin özel bir hastaneye ne denli ihtiyacı olduğunu defalarca dile getiren biri olarak bu yatırımı ne kadar önemsediğimi söylememe gerek yok.

 

Aslında hastane Palandöken ilçesi girişindeki eski araştırma hastanesinin şimdilerde Özelleştirme İdaresi’ne ait arsasında yapılacaktı.

 

Ancak Özelleştirme, arazinin metrekare fiyatına 10 bin lira civarında isteyince, yatırımcı ürktü.

 

Aslında ürkmek demeyeyim de işine gelmedi! Onca parayı devlete kim verecek?

 

Tabi araya hemen siyaset girdi.

 

İşadamı Erol Bedir yabancı değil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin hısımı…

 

Derhal yer arayışına girildi ve tabi sahneyi Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı aldı. 

 

İstasyon mahallesi sınırlarında kalan üniversiteye ait 33 ada 117 parseli Maliye’ye devredildi, ifrazı da yapıldı.

 

E, haliyle prosedürü tamamlamak da Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’a düştü. İmar Plan değişikliğini jet hızıyla komisyondan geçirip Büyükşehir’e yani Başkan Mehmet Sekmen’e pasladı.

 

Bu ne acele beyler?

 

Hadi inkâr etsin, tüm bunları yapmadık desinler.

 

Yarın öbür gün Sayın Sekmen imar plan tadilatını onaylayacak ve çıkacağı ihaleyi de iddiaya göre işadamı Erol Bedir’in kucağına bırakacak.

 

İyi güzel de efendim, yanlış üstüne yanlış yapıyorlar.

 

Hatırlayın ilk yanlış birinci sınıf tarım arazisi üzerine Erzurum Teknik Üniversitesi’ni kurmakla başladı.

 

Vurun kazmayı, üç metrede su çıkıyor.

 

Gidin bakın o arazi üzerindeki yapıların bodrumlarına, diplerine nem var mı yok mu?

 

Bu durum yarın öbür gün başımıza iş açacak.

 

Başka yer kalmamış gibi aynı arazi üzerinde hadi şuraya bir kütüphane, hadi şuraya bir otel, hadi şuraya bilmem ne deyip, güzelim tarım arazisini yok ettiler.

 

En önemlisi de olası bir depremde canımıza, malımıza kast edecekler.

 

Bakın Mimarlar Odası, aklı başındaki şehir plancıları MNG AVM karşısındaki kütüphanenin de yanına yapılacak olan liseye de itiraz etti ama kimse onları dinlemedi.

 

Aynı üç gün önce yaşanan depremi yıllardır bas bas bağıran bilim adamlarını dinlemedikleri gibi onların söyledikleri de bir kulaktan girdi ötekinden çıktı.

 

Allah aşkına biri çıkıp izah etsin şunu;

 

7 - 8 kat yapılması düşünülen hastane gibi stratejik bir yapının o sulak arazi de ne işi var?

 

Bakın deprem kapımızda!

 

Yıllar öncesinden Kahramanmaraş depremini öngören bilim adamları şimdi rotayı Kuzey Anadolu Fay Hattı’na çevirdi.

 

Allah yazmışsa bozsun... Bu şehir 7,6 – 7,7’yi kaldıramaz.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Rektör Ömer Çomaklı gelin vazgeçin bu yerden.

 

Hastane için daha güvenli bir yer bulun.

 

Bir kere de “biz yaptık oldu” demeyin.

 

Olası bir depremde bizi ölüm sayacına bağlamayın.

 

Ardımızda bıraktıklarımızın bedduasını almak istemezsiniz. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adaletsiz Adalet 13 Şubat 2023 14:05

    Deprem bölgesinde yağmacıları hırsızları ne hale getirdiklerini gördük biliyoruz tutuklandılarda peki yıllardır takımlı kravatlı yağmacı hırsızlara karşı neden kimsenin sesi çıkmıyor 21 yıldır neyimizi çalmadılar , Elazığ İzmir ve şimdi binlerce ömrü 21 yıldırda toprağın altını üstünü milletin cebini yerini yurdunu yağmalayıp çaldılar sonra kader planı dediler , çalmaya devam ediyorlar çalacaklar da ve bizde hep susup oturduğumuz için yine susup sadece izleyeceğiz

  • Ahmet er 12 Şubat 2023 22:46

    Yangından mal mı kaçırıyorlar anlamadım niye bu aceleniz. O arsa devletin malı. O üniversitede bir zamanlar devletin kağıdını dert edinenler vardı şimdi koskoca arsayı vermek?.. bumudur rektörlük belediye başkanlığı Meclis üyeliği. Gereğini yapın size yakışanı yapın.

  • Adnan bayram 12 Şubat 2023 17:38

    Öğrenci yurt bulamıyor üniversite arazisini rektör Hilton?a veriyor, özel hastane yapacağım diyen işadamına veriyor. Kusura bakmayın ama bu nasıl hocalık nasıl yöneticilik öğrenci öncelikli bir üniversite değilmisiniz. Ben utandım ya sizi bilmem

  • Gereğini düşünen adam 11 Şubat 2023 23:59

    Depremde yağma yapanlar neyse burada da üniversitenin toprağını oldu bittiyse getirip verenler odur, aynı yağmadır. Sayın vali bey sayın Cumhurbaşkanı bu soyguna dur diyecektir.

  • Ali er 11 Şubat 2023 21:20

    Verilen o arazide tüyü bitmemiş yetimin düşün her erzurumlunun hakkı var. İsteyen babasının malını kendi malını verebilir ama devletin bir santim toprağını veremezsin bu namustur. Sayın vali sayın buna karşı çıkmalıyız bu ne yahu kaçınçı toprak verme arsa verme ayıptır günahtır. Bu nasıl iş anlamadım. Üniversite arsayı hazineye veriyor anında hastane oluyor burası tarım arazisi bir ekim yapın araştırma yapın. Bir yumurta bile elde edemiyorsunuz aylarca hocalar sabahın köründe süt yumurta kuyruğuna giriyor siz arsanızı otele hastaneye miting alanına veriyorsunuz. Artık kurtarın bizi bundan ben sos uyarısı veriyorum imdat yetişin soygun var. Allah?ını vatanını seven bu dur desin.

  • misafir 11 Şubat 2023 07:09

    Japonya da da deprem oluyor biz de de oluyor . Bir Türk vatandaşı Japonya da otel de kalırken depreme yakalanıyor hemen odasından çıkıp resepsiyona gidiyor deprem oluyor demiş Japon görevli olabilir niye endişe ediyorsunuz diye cevap vermiş Sonuç ta adamlar depremi umursamıyor çünkü yaptıkları binalar sağlam Dünya da olan depremlerin yüzde 20 si Japonya da oluyor .

  • Bekir koç 10 Şubat 2023 10:11

    Hatay'da o tarım arazilerine yapılan yapıların nasıl çöktüğünü gormüyormu bunlar yazık bizleri ölmeden mezara koyacaklar bizler o tarım arazilerine yapılan evlerden almamamiz lazım tehlikeyi gorüyoruz nediye buralardan milyonları verip kendimize mezar alıyoruz şehrin en çok bina yapılan yerleri Şükrüpaşa dadaskent yıldız kent bı araştıralım buraların zeminleri nekadar sağlam

  • Muhyettin 10 Şubat 2023 01:44

    Kimin malını kime veriyor rektör hoca. Burası rektör hocanın vakıf üniversitesinin toprağımı.rektör hoca vekil olacak diye vermediği yer kalmadı. Konutunu sekmene vereceksin, burayı hastaneye. Şehir hastanesi açıldı üstten yol için arazini verdin.Niye gebesin o yüzden. Üniversitenin içindeki yağan karı kaldıramadın 10 gündür. Üniversite içi her türlü ayyaşı tozcusu hapçısı dolu.Sen bırak arsa toprak siyaset işleriyle.Dön işine bilimine. Üniversiteyi eski güzel güvenli temiz huzurlu günlerine geri getir.Aklını işini gücünü emeğini eforunu üniversitene harca.

  • MEMET 09 Şubat 2023 14:58

    ALLAH RAZI OLSUN MÜKEMMEL YAZMIŞSIN. AĞZINA SAĞLIK

  • gurbette bir çırçırlı 09 Şubat 2023 10:53

    Erzurum ovasının sazlık, bataklık ve çayırlar olduğunu ve bazı avcıların sazlıklarda yaban ördeği avına gittiklerini hatırlıyorum. Zamanla yüzeyi kuru olsada zeminin kaygan, sulu ve bataklık olduğunu bilmeyen yoktur. Erzurum'un deprem fay hattının üzerinde olduğu gerçeğinide görmezden gelirsek, ALLAH muhafaza etsin ciddi bir deprem anında sonucun felaket olacağı, o zamanda ALLAH'ın emri eceli gelmiş diyerek o zaman felaketi kabullendirecekler. Rant uğruna insanlığa zarar vermek ne korkunç. Şehir ovaya indikçe iniyor, yayıldıkça yayılıyor. Hem tarım alanları zaten yapan kalmadıda küçülüp yok oluyor. EL İNSAF MİN-EL MERHAMET

  • Mustafa turan 09 Şubat 2023 10:45

    Erzurum?da ben yaptım oldu sevdasından vazgeçip el ele verip fikirleri alarak yapmak lazımdır. Rektör nedense ne söZ verilmişse her araziyi veriyor ne karşılığımda veriyor herkes tahmin ediyor. Bu resmen ayıp bir şeydir. Orada ovada hastane olur mu dünyada benzeri olmayan bir şey. Erzurum halkınada azıcık saygınız olsun. Üniversitenin arazi Ermeni malı gibi resmen talan edildi. Hilton oteli oldu kütüphane oldu okul arazisi yol oldu şehrin düzenini rektör bey bozuyor sekmende verilen araziyi alıyor sayın sekmen bari siz bunu engelleyin Erzurum?a giderayak kötülük yapmayın.

  • ... 09 Şubat 2023 09:38

    onur bey; ilk önerilen ve satışı düşünülen parselin lokasyon olarak yeri çok ideal ancak yatırımcı için m2/TL fiyatı fazla olabilir. bu da yatırımın maliyeti bakımından sıcak bakılmamıştır, makul bir düşünce. ikinci öneriniz de çok doğru keşke daha uygun bir yer olsa ki muhakkak vardır. Erzurum, taban su derinliğinin yüksek olduğu bir il diye biliyorum.merkezde bile yapılaşma çok dikkatli ve zemin etütlerinin iyi yapılması gerekir. Şehrin olmazsa olmazı Sanayi, Fabrika ve Hastane dir. Hizmet ayağımıza gelmişken ben derim ki zaman kaybetmeden bu sezonda inşaata başlanması hedeflenecekse ivedilikle Sn Sekmen Başkanın ve Kamu kurum ve kuruluşlardaki paydaşlarıyla hastane arazisi tahsis edilmesi, gerekirse mülkiyetlerindeki arazileri trampa yoluna gitmeleri ve bir an önce bürokrasinin aşılması gerekir. bahse konu arazide hastane yapılması kesin olacak ise İmar Planında zemin iyileştirmesi vb. her türlü yaptırımların yapılarak imara açılıp hastanenin hizmete açılması tarafıyım. Mühendislikte çözüm önerisi çoktur. Kanun nizam çerçevesinde her iş olur. Umarım Dr. Erol Beyin bu yatırımı bir an önce faydaya dönüşür ve devamı da gelir.

  • Dvt 09 Şubat 2023 09:12

    Eski araştırma hastanesinin yerini kime peşkeş çekeceklerse orayı vermiyorlar.En uygun yer orası bence... deprem gerçeği bu ülke ve memleket için bir gerçek kendilerini düşünmüyorlarsa insanları düşünsün ellerin vicdanlarına koysunlar

  • Hırsız muthaitlere ölüm 09 Şubat 2023 08:55

    Dün teknik üniversitede kız yurtlarında kiriş ve kolonlarda kılcal catlamalar olmuş diye gecenin buz kesen soğu?unda yavrularımız dışarı çıkmışlar yani batakliğ a yapılan k yerler insanların başına iş açacak hadi çıkıp desinler öle bise yok diye .

  • Hüseyin 09 Şubat 2023 08:47

    Çok doğru anlatmıssıniz

  • Ali er 09 Şubat 2023 08:23

    Bu nasıl rektörlük hep veriyor. O arsa toplanma alanı çadır kurma alanı olarak şehrin sigortası yapılmalıdır. Yeni hastane bal gibi ulaşımın kolay olduğu yenişehirdeki yere yapılmalıdır. Atatürk üniversitesi nin tarım alanlarının bedavaya hastane yapımı için bırakılması hem üniversiteye hem Erzurum?a hemde ülkeye ihanet tir.

  • Halis demir 09 Şubat 2023 07:57

    Hastane yapmak için en güzel yer eski araştırma hastanesinin olduğu yerdir onaya hastane yapmak tüm yeraltı sularına zarar verir. Sayın belediye başkanım dayın rektörüm kıymayın Erzurum?a verin eski hastane arazisini yapılsın çıksın yeri Merkezi ulaşımı kolay.

  • Adem baba 09 Şubat 2023 00:43

    SONRADA KADER DEYİP İŞİN İÇİNDEN SIYRILIYORLAR BİZ BOZUK DÜZENE İSYAN ETTİKMİ DİNSİZ VATAN HAİNİ OLUYORUZ

  • İrfan 09 Şubat 2023 00:20

    Erzurum da siyasi yalakalık yapmayan, ideolojik taraftar olmayan aslında acı olsa da tek diyilebilecek gazetesi sizsiniz. İnşallah sizi de bu kahrolası düzen bozmaz.

  • dadas 08 Şubat 2023 23:54

    Biz 182 mhrs de çalışırken ihaleyi alan firmaya devretmeyip ekmeğimizden edenlere ve ne kadar ekmekle oynayan işveren varsa onlara hemde bu şehrin parasını emeğini çalıp çarçur edenlere zaten hakkımızı helal etmiyoruz bu dünyanın ahiret hesabı da var görüşürüz hesap günü...