Bu sofranın parası kimden çıktı?

 

Atatürk Üniversitesi’nde kurulan sandık sonuçlarından haberiniz var mı?

 

Size birazdan ıslak imzalı tutanaklara dayanarak sonuçları vereceğim.

 

Ama önce…

 

Ben bugün, bıraktım işi, gücü pikniğe gittim.

 

Davetiyeyi sosyal medyada görmüştüm.

 

İlk kez düzenlemelerine rağmen ‘geleneksel’ diye tanıtımını yaptıkları ‘bahar buluşması’ için Atatürk Üniversitesi lojman sakinleri bir aradaydı.

 

Sanırım mesai saati diye erkeklere değil de kadınlara ‘özel davet’ yapılmıştı.

 

AK Partili vekillerin de piknik yapacağını duyunca, soluğu orada aldım.

 

Alanda “Ankara’nın bağları büklüm büklüm yolları” çalıyordu ki, bildiğin kıyamet koptu.

 

Önce ahmak ıslatan, ardından bir sağanak, rüzgar eşliğinde gelince çil yavrusu gibi dağıttı misafirleri.

 

Bu arada çadırlardan biri uçtu, ardından cağ kebabının sac sundurması havalandı.

 

‘Ateş seni çağırıyo’ gibi etin altından alevler yükseldi. 

 

Şemsiyeler ters döndü.

 

Et demişken, menü çok zengindi. Sağ olsun ‘yeni nesil üniversitemiz’ hiçbir masraftan kaçınmamıştı.

 

Cağ kebap, et köfte, ızgara balık… Salatalar, içecekler, mükellef bir sofra hazırlanmıştı.

 

Altını çizerek söyleyeyim, her sofraya oturmama alışkanlığımı burada da sürdürdüm.

 

Bir yandan fotoğraf çekiyor, bir yandan da yağmurdan korunmak için şemsiye altında mücadele veriyordum.

 

Tabi bizim vekiller akıllı, o havada pikniğe mi gidilir? Gelmediler.

 

Baktım ki, üşüteceğim bir süre sonra ben de duramadım.

 

Sonradan hava açınca sadece AK Parti Milletvekili Fatma Öncü’nün şöyle bir tur atıp alandan ayrıldığını öğrendim.

 

Bu havada piknik mi yapılırdı?

 

Efendim piknik falan hikaye… İşin aslı şu!

 

14 Mayıs’ta Atatürk Üniversitesi’nde kurulan sadece 9 sandığın üçünden ‘kesin olmayan sonuçlara’ göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıktı.

 

Yine bu 9 sandıktan AK Parti’ye 866, CHP’ye 505, Yeşil Sol yani HDP’ye 91 oy yazıldı. 

 

Ve tabi Atatürk Üniversitesi yönetiminde moraller sıfırın altına indi.

 

Çıkan sonuç AK Partilileri de memnun etmedi.

 

Halbuki, Allah var kimse inkar edemez! Rektör Ömer Çomaklı, görevi süresince AK Partililere yaptığını kimseye yapmadı.

 

Ha işte bu noktada sandıktan çıkan rakamlar, Rektör Ömer Çomaklı’ya olan tepkinin bir sonucu olarak düşünülebilir.

 

Buyurun düşünün ama bir gerçek var ki, Atatürk Üniversitesi sandıklarından tarihte ilk kez böyle bir sonuç çıkmıştır.

 

Yemin ediyorum CHP bile bu sonuca şaşırmıştır.

 

İşte bu piknik bana göre başta Çomaklı olmak üzere üniversite yönetiminin yaşadığı paniğin bir organizasyonudur.

 

Bu panikle Rektör Çomaklı belki, “görevden alırlar” korkusuna kapılmış olabilir mi, olabilir.

 

Yoksa bayram değil seyran değil, günler çuvala mı girdi, seçime üç gün kala piknik yapacağınız tuttu? 

 

Her neyse öyle ya da böyle sonuçta millet karnını doyurdu. Cağ kebabıyla fikirleri değişti mi onu sandıkta görürüz.

 

Benim merak ettiğim bu pikniğin hesabını kim ödedi?

 

Rektör Bey cebinden verdiyse helal olsun derim.

 

Yoook… Sırf seçim yatırımı olsun diye Atatürk Üniversitesi kasasından çıktıysa…

 

Hoca, Allah bunu senden sorsun der, kaç öğrenciye bu ziyafeti çektin diye de sorarım.  

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 17 Haziran 2023 00:23

    Lojmandaki kadınlara Cağ Kebabı, Araştırma Görevlilerine Ekmek arası köfte ve Öğretim Üyelerine balık verildi. Yorum sizin?

  • Terâvih den boşalan Academia 11 Haziran 2023 13:03

    Çok saygıdeğer Academia Rektör Ömer beye bizzat etmesi gerektiği basit şikayetleri bile etmediği veya edemediği (yok' atlatma, yok! yol yaması) gibi zerzevat şikayetleri de Onur beyin sorumluluğuna bırakmış, he! o işinizi de Onur bey halletsin! başka bir emir ve arzunuz? Akıllı toplum ve kişiler bu University deki Tıp ve Diş alanları dışındaki Arş. Öğr. Doç. ve Prof. unvanlarını da kabul etmiyor zaten haberiniz olsun.

  • Ahmet tekin 04 Haziran 2023 16:09

    Üniverdşte içine konulan atlatma sayısı abartılı olmuş verme bir işaret nede işaretleme var herkes kendi kafasına göre dikmiş sayın rektörün Nil?e haberi olmayabilir. Erzurum valimiz buma bir çare bulsun. Kampüse girip işimize gücümüze gidemiyoruz bir araç tamiri olmuş 4 bin tl bu para bizden çıkıyor lütfen bunları kaldırınız

  • Halis demir 03 Haziran 2023 13:39

    Onur bey dert dinler buğün maruzat demişler. Demek ki ihtiyaç var buna ve burası beyaz masa olmuş, inşallsh sorunlar çözüme kavuşmuş olur

  • onurum benim 02 Haziran 2023 16:52

    onur bey kardeşim neden buu diş hekimliğine el atmıyorsun adamlar ığdıra gidip özel kliniklerde ımplant yapıyorlar. erzurumda kaç kişi doktora öğrencisi olabilmek için sırda beklerken ığdırlıları alıyorlar yeter artık duyun sesimizi

  • ahmet şen 01 Haziran 2023 09:20

    Bu üniversite akla bilime önem verseydi 60 senedir 1 kez bir nodel ödülü falan allrlardı. Ama nerede geçin okuyorum yorumları hep piknikle hep yola konulan atlatma ile gündeme gelmişler keşke şeker fabrikası yerine burasını özelleştirselerdi daha mantıklı olurdu. o kadar itiraz edilmiş ama hiçbir faydası olmaz çünkü toplumdan kopmuşlar. millete değer vermezler. belki vali bey uyarı yaparsa dikkate alırlar.

  • Nenehatun kızıyam 30 Mayıs 2023 11:33

    SAyın onur bey kampüsteki atlatmalardan diğerleri gibi bende çok muzdaribim. kampüsteki trafik bence piknikten çok daha önemli çünkü hergün binlerce araç geçiş yapıyor bu atlatmalar yüzünden Kartal çıkışında dakikalarca boşuna yakıt tüketiyorum benzin olmuş 22 tl kuyruk rektörlükten başlıyor yazık günah değil mi trafiğin resmen durması için peşpese atlatma niye konuluyor vatan düşmsnlığı değilmifir bu. Koca servisler otobüsler küçük araçlar okul servisleri vb vb boşa giden yakıtı hesaplarsanız 1 değil 5 piknik parasının gittiğini bulursunuz. Acilen bir şeyler yapılmalı bu israf bu çevre kirliliği son bulmalı. Üniversite bu sorunu artık öteleyeler çünkü 40 senedir var olan Kartal kapısı yine aynı değişmedi ama araç sayısı 10 veya 20 ye katlandı.

  • lojman sakini 29 Mayıs 2023 11:26

    Kampüste yaşıyorum ve akademisyenin yorumuna katılmıyorum. Sorun akşam saat 7 den sonra kampüse alınan kartsız araçlardır. niçin alınıyor bilmiyorum. yüzlerce güvenliklikçi var. Aslında en güzeli tenis kortların ordan kaldırılmasıdır. Rektörlüğün yanında kort olmaz. kortlar hacıbababa girişie konumalı. Bu hıştolar hız yapanlar ödünç araçlar veya kiralık araçlardır. Atlatma olması fark etmiyor hatta hız yapıp üstünden atlayıp hoplamayı seviyorlar isterseniz 500 tane koyun fark etmez. sorunu odtü veya bilkent gibi çözersiniz. tek çare yabancı arac geçisine kapatılmalı. aracını park edip kampüse girecekse girsin. ben hergün günde 4 defa yani 40 kere atlatmanın üstünden geçmek zorunda değilim. Azıcık anlayışlı olun siyatiğim var ve her atlatma bana kabus oluyor. ayrıca bel fıtığı olan,var, hamilesi var ameliyatı olan var, acemi bayan kullanısı var. üniversitenin bu kararı malesef yine magdurları vuruyor. azıcık empati yapın lütfen. daha nereye başvurmam lazım.

  • Bir Akademisyen 29 Mayıs 2023 08:52

    Herkes üniversite içindeki atlatmalardan dem vurmuş keşke daha iyi fazla olsa aksam üniversitede bir dolaşın Erzurum tabiriyle hışto diye tabir edeceğiniz bir sürü genç tabirim ona piyasa yapmak için ya hızlı gidiyor ya son ses müzikle kızları süzüyor güya Erzurum muhafazakar milliyetçi bir şehir ya muhafazakarlığınızı kortların orada durarak çok güzel gösteriyorsunuz eşimizle çocuklarımızla bir yürümek istesek serserilerden dolayı yürüyemiyoruz doğru düzgün şuna tepki gösterin önüne gelen herkesin üniversiteye araçla alınmaması ve ya üniversitenin bir gezi yerinin olmamasını dile getirin anlarım ama eleştireceğiz diye de saçma sapan eleştirmeyin herkes kendi kapısını temizlesin evlatlarınıza düzgün eğitim verirseniz ne atlatma konulur ne trafik ışığına ihtiyaç olur

  • dadaş turan. 28 Mayıs 2023 22:58

    kalemim varolsun sağlık onur bey, HAksızlıkları dile getirirsen. Gazeteci nin görevvi budur zaten halkın hakkını hukuğunun koruyan bekçi köpeği misali. Bu millet senin hakkını ödeyemez ama bilmezler ki millet için çalışıyorsun yoksa sende halkı korumasan pikniğe gidip cağları yerdin rekörü yağlayıp sıvardın. Bu millete 4 beden fazlasın ama ne yapalım eldeki kumaş bu. Devam et. piknik yapıp parasını milletin üstüne vurmak hiç hoş değil. şikayetlere kulakları tıkmak da hiç hoş değil. Aydınalar okumuşlar herzaman doğruyu bilirler. cahiller dişi deveyi erkek deveden bile ayıramazlar. Çok şükür anlarada hakimler erzurumda gazeteci onur bey var. vesselam.

  • H. T 27 Mayıs 2023 10:24

    Koskoca Atatürk üniversitesi bedava piknik mi yapıyor milletin parasıyla kendi cebinizden veriyorsanız iyi ama aksihalde haram olmuyor mu. Zaten maaşınız yüksek. Bugün sabah sırf meraktan girdim gözümle gördüm aşırı atlatma yapmışlar gerçekten. adım başı koymuşlar fotosunu çektim valiliğe verdim cimerede yazın şikayet edin. Sanırım düşmanlık için yapmışlar başka açıklaması yok. Trafiği düzenlemek için normalde trafik lambası levha kullanılır. Üniversite bunu bilmeyecek haldeyse artık tuz kokmuş demektir. Trafik lambası 1 tane yok yaya geçidi yok. Hocalar da haklı olarak akp ye oy vermezlerse sebebi rektördür.

  • Adem er 27 Mayıs 2023 07:07

    Sayın onur bey bir zahmet kampüse girin gezin yol boyunca düzinelerce atlatma yapmışlar sanki üniversite değil mahalle arası yol. Resmen kalite düşmüş her sarsıntıda içimden küfür etmek geldi sadece. Bir değiş on değil ben dişçiliğe tedaviye gittim böbrek taşlarımı düşürmeye değil. Tabii oturanlar akp ye de rektörde oy vermez. Devletin parasıyla bayanlara piknik vermek cağ yapmak da ayrı bir israf. Ne oldu haksızlığa karşı rüzgar yağmur vurdu. Çağ yiyerek size oy vereceklerini düşünüyorsanız o halde Muammer ustayı milletvekili, Şakir ustayı bakan yapalım. Hacıbabada cumhurbaşkanı olsun.

  • alihan önder 26 Mayıs 2023 19:59

    Pikniği bilmem ama yine ünivesirsite içine yollara tuzaklar döşenmiş binlerce araca hergün yine zulum edip trafiği yavaşlatma kuyruk yapma korna çalma sezonu başlamış. sonra niye korna çaldın diye kavga dövüş sezonu açılmıştır. levyenzi mukkekm edin.

  • A. demir 26 Mayıs 2023 19:11

    kampüse dün girdim girmez olaydım üniversite sanırım tam 30 tane yola atlatma koymuş. adeta yol değil off road etabı. normal arabayla geçilecek gibi değil. sanırım milleti kızdırmak için yapmışlar. Ama çok ayıp etmişler seçim geçsin sonra yapın milleti galeyana getirmenin sonu sandıktan kılıçdaroğlunun çıkmasına yardım etmektir. Bu konuda sayın valim sayın cumhurbaşkanım birsey yapmalı. değilmi seçim var sonra yap niçin insanlara ızdırap yaşatıyor insanları sinirlendirip küfür ettitiryorsunuz. bir araba olmuş 1 milyon. alt takım parasını kim veriyor.

  • ERZURUMLU ERZURUMLUYU NEDEN SEVMEZ 26 Mayıs 2023 16:58

    Olay çok basit ben bu üniversiteden mezunum Hocalarımın çoğu şehir dışından gelmiş insanlardı şu algıyı hissettirdiler üniversitenin gelişmemesinin sebebi erzurum halkı o nedenle kampüs içinde kendine yeten bir dünya inşa edilip Erzurum halkı ile irtibatın kesilmesi gerekliliğinden den vururlar ve bende kendileri ile sürekli tartışıp dururdum. Şimdi sorunun nedeni şudur Erzurumdaki Kamu bürokrasisinin tümünde Erzurumluya karşı uygulanan bir üstenci bakış hakimdir. Kmseye derdini anlatamazsın iş yaptıramazsın siyasiler ise sanki devlet memuru gibi bir işin nasıl yapılamayacağını anlatır seçmenlerine. Sonuç olarak Erzurumda üniversitelere AKADEMİK PERSONEL ALIRKEN diğer üniversitelerin yaptığı gibi kendi hemşehrisine öncelik verilmez hatta dışarıdan gelen insan 1-0 avantajlıdır. Kariyerini bu üniversitede inşa edip kaçma planı üzerine inşa edip tam fayda sağlayacakken uçar gider batıya ama sen erzurum çocuğuna öncelik versen zaten bir yere gideceği yok tabi burada hakkı olan erzurumlu olmalıdır. demem o ki dışarıdan gelenlere kapıyı açıp Erzurumluya dirsek dayarsanız ne bekliyorsunuz ki hergün memleketten şikayet eder ancak yine de bir yere gitmezler neden imkanlar bolda ondan lojmanından tut bu tarz imkanlar kaç üniversitede var. Erzurumluya değer vermezsen sonuç böyle oluyor malesef

  • Ola ne diyirsen:) 25 Mayıs 2023 15:23

    Bir insan düşünün herkesle kavgalı. Kavga edecek kimse yoksa kendiyle kavgalı

  • Terâvih den boşalan Academia 25 Mayıs 2023 12:08

    Bazen kokan alt yapısı ile ilk 300'lere ve bilimum bilmem başkaca bir yerlere giren bu University'de CHP ye oy çıkmasına kısmen şaşırdım hatta YSP ye oy çıkmasına da tümden şaşırdım, (gerçi bu da komik bir durum ama neyse) Allah Allah ne olmuş böyle yahu!! Neyse kebaplar yenilsin balıklar kılçıklarından istiflensin bu oy tablosu AK oylara dönüşür elbet, çiçekler açar baharlar gelir elbet. Ömer Çomaklı dan daha iyi tanıyor AKP teşkilatı academia câmiasını. Allah niyetlerini sâlih yediklerini ise hayr eylesin, Amin.

  • Tek gerçek 25 Mayıs 2023 10:27

    Atatürk Üniversitesinde kapıdan içeri girerken en alt kademeden en üst kademeye kadar bi rektörü sorsunlar nasıl biri diye sandık sayısına göre ak partiye gene iyi sayıda oy çıkmış üniversite sınırları içinde olan herkes rektörden dolayı ak partiye düşman olmuş Atatürk üniversitesine düşman olmuş Atatürk üniversitesi ilk beşlerden 40. Sıralara geriledi birileri artık bunu görsün babasının çiftliği gibi her yeri satıyor hediye ediyor

  • Teyo 25 Mayıs 2023 09:59

    köylerin boşalması, okulların kapanması, tarımın yapılamaz hale gelmesi, hayvancılığın yok olması, beş parasız genç nüfusun artması sorun değil. sorun olan Erzurum'un hayvancılık merkezi yapılmasının planlanması, köylere tekrar öğretmen atamak, ziraat mühendisi, veteriner atamayı düşünmek sorun. Şayet kalkınmayı köylerden planlamayı hedefleyen kişiye çok oy çıkıyorsa sorun o dur. . önemli olan vatan, bayrak, ezandır. gerisi teferruattır. Yazarın dediği gibi rektör bunu görüp şimdiden tedbir almaya çalışıyorsa buradan çıkarılacak ders şudur. millet okudukça daha çok hak isteyen, daha iyi yaşamak isteyen, daha çok düşünebilen duruma geçiyor ve tercihleri de yaşadığı topluma reva görülenlerin tersi istikametinde oluyor. bravo rektöre . kebap ile çözecektir umarım. bir kaç günah keçisi bulup onları da cezalandırsa iyi olur. ders olur. ne değişimi yahu, değişim korkutucu bir şey, insanlar sürekli değişik haklar talep eder, yok köyde hayvancılık olacakmış, yok tarım desteklenecekmiş, çocukların eğitimi kolaylaşacakmış, bunlar çok mu önemli, en önemli şey vatan, millet, sakarya. Pardon ya, sakarya ne alaka. sayın rektör tehlikenin farkında , bize böyle adamlar gerek.

  • ......... 25 Mayıs 2023 05:16

    Tebrik ediyorum Onur Bey

  • Yorumlu 25 Mayıs 2023 01:33

    Yiyin efendiler yiyin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!