Siyaset Düzenleme Tarihi : 06 Temmuz 2020 13:22 Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 13:25

''Bu tip adamlar'' ne demek?

''Bu tip adamlar'' ne demek?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kendisini eleştiren İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli'ye, katıldığı bir TV programında, ''Bu tip adamlar'' diyerek hitap etti. Cinisli, 'Ben kendisine hep 'Beyefendi 'diyorum, hitap şekline dikkat etmeli' dedi.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen arasında bir kez daha söz düellosu yaşanıyor. Geçen hafta Habertürk TV’de katıldığı canlı yayın sırasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden söz eden İYİ Partili Naci Cinisli, “Bugün Erzurum Büyükşehir Belediyesi batmıştır. Bataktan kurtaran ise devlet bankalarıdır. Usulsüz bir şekilde kurtarma operasyonu yapmışlardır. Bu usulsüzlüklerin de Sayıştay denetiminden, Meclis denetiminden kaçırılması için bu bankaların belli bir hissesi Varlık Fonu’na devredilmiştir. Batak AK Partili belediyeler kurtarılırken, ihtilacı olan bir dünya şehri İstanbul ve baş şehir Ankara’ya bir yardımda bulunulmuyor” demişti. 

 

“İKİ DE BİR ŞEHRİ KÖTÜLÜYOR”


Cinisli’nin bu sözleri üzerine Kardelen TV’de konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen ise şunları söyledi. “Şehrin bir milletvekili var. İki de bir televizyona çıkıp bu şehri kötülüyor. Bir şehrin Milletvekili o şehri kötüler mi? O şehri övmesi gereken biri ‘yok efendim belediye başkanı şöyle yapmış’, ‘yok efendim belediye başkanı bankadan kredi almış…’ Ee aldım… Bu tip adamların aklı bunlara ermez. Gerçekten söylüyorum ermez. Okul bitirmek bir insana değer kazandırır ama hayatın gerçeklerini bilmek lazım. Bakın ben eser yaparak geliyorum, 40 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Yaptıklarımız görünmüyor mu? Sorsan ki bu şehre ne getirdin? Ben muhalefet partisi Milletvekiliyim der. Ayıp ya…”

 

“KARŞILIKLI TELEVİZYONA ÇIKALIM”


İYİ Partili Naci Cinisli de Başkan Sekmen’in bu sözleri üzerine Yağız TV’de yayınlanan ‘Orhan Bozkurt ile 25. Saat’ programında şu ifadeleri kullandı. “Ben olanı biteni anlatıyorum. Kendisiyle ilgili hiç bir sorunum yok ve zaten olamaz. Ancak benimle ilgili kullandığı sözlerden açıkçası çok üzüldüm. Bu tip adamlar falan. Ben kendisine her zaman beyefendi diyorum. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu için değil genel tarzım genel hitap şeklim budur. Erzurum’dan oy alarak, seçilerek Ankara’da TBMM’de Erzurumumuzu büyük bir onurla temsil eden bir Milletvekiline olan hitap şekline daha da dikkat etmesini tavsiye ederim Sayın Başkanın.” Cinisli ayrıca Mehmet Sekmen’e ait olduğunu ileri sürdüğü Kardelen TV’de de programa katılmak istediğini davet gelmesi halinde Başkan Sekmen ile karşılıklı çıkabileceğini dile getirdi. 

 

“BU KADAR YATIRIM YAPTIYSANIZ NİYE BİR YAĞMURDA HER YER ÇAMUR OLUYOR?”


Cinisli ayrıca program sırasında Başkan Mehmet Sekmen’in, “Türkiye’de bütçesi baz alındığında en çok yatırım yapan belediyeyiz” sözü üzerine, “Bu kadar yatırımcı beleyiysen niye bir yağmurda çamura saplanıyor, bu şehir, niye işsizlik bu kadar fazla?” diye sordu. 
Cinisli şunları söyledi.


“Ben çareler üretmek için uğraşıyorum ve sorunları söylüyorum. Bunları söylemeyecek miyiz? Benim konuşmalarımı AK Partili kardeşlerim mi belirleyecek böyle bir kural mı var? Şehrimizin sorunlarını her yerde dile getiririm. Sayın Başkan ‘şehir ayağa kalkacak’ diyor bakıyorum hala ayağa kalkamadık? İkinci dönem belediye başkanlığı değil mi, niye kaldıramadı? Şehri öğrenci ve emekli şehri haline getirdi. Erzurum üreten bir şehir olmalı. Ki zaten koyduğu teşhis yanlış. Bu şehir tarımda da sanayide de kalkınabilecek bir şehir olmalı, dinlenme yeri olmamalı. Bununla birlikte benim için ‘cami mi okul mu yaptırdı?’ diye sormuş. Bunlar söylenecek sözler değil ama beni mecbur bırakıyorlar. Solakzade Caminde ailemizin ne yaptığını bir öğrenmesini rica ederim. Ayrıca Milli Eğitim Müdürüne bir telefon açıp ailemizin kurduğu fonun Erzurum’da kaç köylü çocuğuna burs verdiğini öğrenmesini tavsiye ederim. Cinis köyünde iki tane dünya çapındaki çiftliği gidip görmesini rica ederim. Sordum hiç geldi mi Sayın Sekmen diye, gelmediğini söylediler. Cinis köyündeki dünya çapındaki iki yatırımı görmesini isterim.”

 

“MAHMUT UÇAR SÖZ VERDİ YAPMADI”


İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Büyükşehir Belediye’sinin son 5 yılda kültür sanat etkinliklerine harcadığı paranın 57 milyon TL olduğunu da kaydederek, “Bu kültür sanat faaliyetlerimiz nedir ben merak ediyorum. Keşke yapılsa ben çok isterim. Yine son 5 yılda 2020 hariç ağaç ve çalı alımı ihalesi ne kadar? 110 milyon lira. İnanılır rakamlar değil. Meclis üyelerimiz belediyelerde soruyorlar ama tabi kimse cevap vermiyor. Örneğin Yakutiye Belediyesi, Denetim Komisyonuna Meclis Üyemizi almadı. Yakutiye Belediye Başkanımız Mahmut Uçar Bey bana telefonda söz vermesine rağmen komisyonlara bizim partimizden de alacağına söz vermesine rağmen nedense denetimle ilgili komisyona bizden kimseyi almadı. Bu hadise olduktan sonra ben daha şüphe etmeye başladım. Neyi kaçırıyorsunuz bizden? Neyi kaçırıyorsunuz Erzurumlulardan? Öyle değil mi bunu sormak lazım. Bizim denetimlerde olmamamızın bir sebebi mi var?” diye sordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Qwx 07 Temmuz 2020 05:05

    Diğer şehirlerin vekilleri ne yapıyor bizim pamukprenses ve beş cücesi ne yapıyor konuşmak için konuşmuş vekil başka bir numara yok...

  • Dadaşşş 06 Temmuz 2020 19:19

    Sitenin yeni hali çok güzel olmuş emeklerinize sağlık. Yine gündem belirleyen haberler ve röportajlara da devam ediyorsunuz. Sayın belediye başkanı ve milletvekilimiz inşallah ortak bir yayın yaparlar biz de her şeyi tüm açıklığıyla anlarız.

  • Dadaş 06 Temmuz 2020 18:07

    Biraz konu dışı olacak ama malumunuz Erzurum spor Adanademirspor ile bir maç yaptı ve maçın sonucu kadar üzücü bir olayda MHP Kayseri Milletvekili olan şahsın Erzurum valisine Erzurum ve Erzurumlulara yönelik hakaretleri oldu olayın üzerinden dört gün geçmesine rağmen Erzurum Milletvekillerinden bu zata haddini bildirecek bir açıklamayı malesef ben şu ana kadar duymadim. Bu konuda Naci Cinisli beyden umitliydim ama ondan da henüz bir ses yok ve bu sessizlik sahipsizligimizin sesi galiba inşallah yaniliyorumdur.