Spor Haber Girişi : 01 Haziran 2016 19:34

Bülent Ülker: Hukuk mücadelemiz sürecek...

Bülent Ülker: Hukuk mücadelemiz sürecek...
Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, 4 yıllık cezanın 3 aya düşürülmesine de itiraz edeceğini açıkladı.
Erzurumajans-Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, 4 yıllık cezanın 3 aya düşürülmesine de itiraz edeceğini açıkladı. 

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, Tahkim Kurulu'nun Kayak Federasyonu'nun kendisi hakkında verdiği 4 yıllık cezayı 3 aya indirdiğini ancak bu kararın uğradıkları haksızlığı ortadan kaldırmadığını savundu. Tahkim Kurulu'nun kararına itiraz edeceklerini ve hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Başkan Ülker, "Türk kayak sporunun başında bulunan bir kişinin, yalanlar ve iftiralarla muhalif kişilere cezalar vermesinin takdirini spor kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Olağanüstü Genel Kurul'da yaşanan olaylar sonrasında Kayak Federasyonu yönetim kurulu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen ve 2 ila 4'er yıl hak mahrumiyeti cezası alan 20 delege arasında bulunan Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, cezaya itiraz ettikleri Tahkim Kurulu'nun cezayı 3 aya düşürdüğünü ancak bu kararın da maruz kaldıkları haksızlığı ortadan kaldırmadığını savundu.

"AMAÇ MALİ GENEL KURULA KATILMAMIZI ENGELLEMEKTİ"

Olağanüstü Genel Kurul'da oylama yapılmadan kendilerini divan heyeti olarak gösteren kişilere yönelik itirazları ve genel kurul için önerge vermeleri nedeniyle cezalandırıldıklarını anlatan Başkan Ülker, "Bize verilen cezanın tek bir nedeni vardı, o da bugün yapılan Mali Genel Kurul'da oy kullanmamızı engellemek. İbra edilmeme korkusu yaşadıkları için ancak bu yolla kendilerini kurtarabileceklerini düşündüler. Bir takım entrikalarla olağanüstü genel kurula önerge veren delegeleri bir suçtan ve olmayan ve seçilmeyen hayali bir divana haklı itirazdan dolayı da ayrı bir suçtan haksız ve vicdansız bir şekilde disipline verilerek 4 yıl mahrumiyet cezası verilmesini Tahkim Kurulu'na taşıdık. Üzülerek söylemek istiyorum ki, Tahkim Kurulu, cezayı ortadan kaldırması gerekirken, sadece indirime gitti ve cezayı 3 aya düşürdü. Ancak bu uğradığımız haksızlığı ortadan kaldırmamış, aksine Mali Genel Kurul'a katılmamız engellenerek, camiamızın daha büyük zararlar görmesine neden olunmuştur. Bizim aslında ne kadar haklı olduğumuzu en iyi federasyon yönetimi biliyor. Tabi ki Tahkim Kurulu'nun kararına saygılıyız ama itiraz hakkımız olduğunu ve bu hakkı kullanıp hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı da herkesin bilmesini isterim" dedi.

"USULSÜZ YARIŞLARLA DELEGELE KAZANDIRDILAR"

Federasyon yönetiminin Mali Genel Kurul için oluşturduğu delege listesinin baştan sona yanlışlarla dolu olduğunu savunan Ülker, "Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu, bir takım entrikalar yeni delegeler oluşturup, çoğunluk elde etmek için yeni kulüpler kurdurmuş ve hepsinden de önemlisi biatlon için standartların dışında olan Ayder'de tamamen usulsüz yarışlar yapmış, bu yarışlara katılan kulüplere de delegelik hakkı vermiştir. Ayrıca hakemlerin biatlon hakemlik statüsü olmadan yarışmaları yönetmeleri de mümkün değildir. Çünkü can güvenliği hiçe sayılmıştır. Bu durum Türk kayak sporu adına utanç verici bir durumdur. Kaldı ki biatlonun (resmi tek sahası) Erzurum Kandilli'deki alandır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.