Spor Haber Girişi : 11 Ekim 2013 14:05

Bulutlar, kızak pisti için çalışma başlattı

Bulutlar, kızak pisti için çalışma başlattı
Palandöken Belediyesi, Türkiye Tekerlekli Kızak Şampiyonasında iki altın madalya aldı.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi, Türkiye Tekerlekli Kızak Şampiyonasında iki altın madalya aldı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen ilk "Türkiye Tekerlekli Kızak Şampiyonası"nın ikinci etap yarışlarında Palandöken Belediyesi Spor Kulübünün lisanslı sporcularından Genç Bayanlardan Sinem Aydınlı Türkiye Şampiyonu olarken Genç erkekler de yine İsa Güzeloğlu Türkiye şampiyonu olarak Palandöken Belediye Spor Kulübüne altın madalya kazandırdılar. Başarıya kayıtsız kalmayan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, makamın da Kızak Milli Takım Antrenörleri Kayhan Yaşar ve Tuğrul Aksu gözetimin de sporcuları ağırlayarak altın madalya ve kupa getiren sporcularına altın hediye etti.

YENİ BİR FEDERASYONUZ AMA BAŞARILIYIZ

Palandöken ilçesindeki Kiretmitliktepe bulunan Türk Telekom Atlama Kuleleri yolunda gerçekleştirilen ve ilk etabın da 14 ilden 60 kulübün 93 sporcusu katıldı. İkinci etabın da ise 36 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde genç erkekler, genç bayanlar, yıldız bayanlar ve yıldız erkekler kategorilerinde yarışlar yapıldığını söyleyen Kızak Milli Takım Antrenörü Kayhan Yaşar,"Şampiyona iki gün sürdü. Türkiye'nin 14 farklı ilden sporcular katıldı. Yarışlarımız kendi kategorileri içerisinde yapılan yarışların ardından 12 sporcuya madalya verildi bu sporcuların 9 Erzurumlu genç bayanlar ve genç erkekler alanın da iki Türkiye şampiyonu çıktı bu iki sporcumuz da Palandöken Belediye spor Kulübünün sporcusu olarak federasyonumuzun kayıtlarına geçti. Federasyonumuz 2008 yılında kuruldu ve 2009 yılında aktif olarak faaliyete başladı. Yeni olmamıza ve henüz bir pistimiz olmasa da başarılı işler yaptığımızı söyleye bilirim. Sayın Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar, spora ve sporcuya büyük destekler verdiğini biliyor ve takdir ediyoruz. Türkiye'nin yeni tanıştığı sporlarından biri olan Kızak sporu için kızak pisti yok. Bu nedenle sporcularımız yarışlarını ve hazırlık çalışmalarını asfalt üzerin de gerekleştiriyoruz. Sayın Başkanımızı dan rahat çalışa bileceğimiz bir pist veya alan istiyoruz " diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR, KIZAK PİSTİ İÇİN SÖZ VERDİ

Türkiye Tekerlekli Kızak Şampiyonasında, Palandöken Belediyesi Spor Kulübünün lisanslı sporcularından Sinem Aydınlı ve İsa Güzeloğlu'na altın ve çeşitli hediye vererek başarılarını kutlayan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,"Türkiye'nin yeni tanıştığı sporlarından biri olan Kızak sporu için kızak pisti yok. Bu nedenle sporcularımız yarışlarını ve hazırlık çalışmalarını asfalt üzerin de gerçekleştiriyor olmasına gönlüm razı gelmez. Bu nedenle sorumlu federasyon Erzurum da yapacağı tüm alt yapı çalışmalarına şartsız ve koşulsuz destek olacağız. Bir adım daha ileriye gidiyorum tespit edeceğiniz yer şayet belediyemizin arazisi veya sorumluluğun da ise projenizi, projemiz olarak görüp maddi ve manevi olarak destek vereceğimin sözünde veriyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.