Erzurum Haber Girişi : 19 Eylül 2016 15:41

Büyükşehir, Hilalkent'e park yapacak

Büyükşehir, Hilalkent'e park yapacak
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hilalkent'e park yapacak. 'Yeşil bir Erzurum' için şehrin dört bir yanında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir sosyal yaşam alanı daha yapacak.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hilalkent'e park yapacak. 'Yeşil bir Erzurum' için şehrin dört bir yanında yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir sosyal yaşam alanı daha yapacak. 

Yerleşim yerindeki Hilalkent Parkı'nda spor sahaları, kamelyalar ve kafeterya yer alacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı park ve bahçeler şube müdürlüğü ekiplerince yapılacak olan park, bölgeye yeni bir estetik kazandıracak. Toplamda 20 bin metrekareyi aşkın bir alana kurulacak olan parkın, 11 bin metre karesi yeşil alan olarak değerlendirilecek.

Hilalkent Parkı'nda 900 yeni ağaç ve çalı toprakla buluşturulacak. Proje kapsamında yeşil alanın yanı sıra vatandaşların parkta keyifle vakit geçirmesi için her türlü detay da düşünüldü. Alanda 19 kamelya ve kafeterya ile birlikte tarihi desenlerle tasarlanmış 2 çeşme yer alacak. Futbol, basketbol ve voleybol sahalarının da bulunacağı Hilalkent Parkı'nda, çocuklar için oyun grupları inşa edilecek.

Ayrıca engelli vatandaşlar içinde hem oyun grubu hem de fitness aletleri bulunacak. Şehrin en gözde parklarından biri olacak olan Hilalkent Parkı'na suni gölet de yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Özgür 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle oradaki lağım kokusunu yok emek gerekir. Esma parkta yarım saat otursanız tekrar gitmezsiniz.

  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    esma parki gibi olmasinda...vermisler ozel sektore kiraya..gidiyosun oturmaya bu bahce aile bahcesi diye cikariyorlar...iki uc arkadas oturup sohbet edeniyoruz..aksam 11 oldumi kapilari kapaniyo..sozde yesil alan...sozde yasam alani...ali korkuta duyurulur..