Erzurum Haber Girişi : 21 Şubat 2016 16:56

Büyükşehir, ısıtmalı ve akıllı durak sayısını artırıyor

Büyükşehir, ısıtmalı ve akıllı durak sayısını artırıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, "Isıtmalı Durak" sayısını artırıyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, "Isıtmalı Durak" sayısını artırıyor. Aralık ayında ihalesi yapılan 20 "Isıtmalı ve Akıllı Durak"tan yapımı tamamlananların belirlenen noktalara konulmasına başlandı. 

Önceki ısıtmalı duraklara göre estetiki açıdan daha güzel olan duraklar özellikleri açısından da farklı. İçerisinde daha fazla yolcunun bekleyebileceği, ısı kaybı olmaması için butonla açılır özelliğe sahip yeni ısıtmalı duraklar ayrıca akıllı durak olarak da tasarlandı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda özellikle vatandaşların yoğun olarak beklediği noktalara konulacak ısıtmalı ve akıllı durak sayesinde yolcular beklediği hattın aracının geliş saatini durak içerisindeki monitörden görebiliyor. Şehirde 22 olan mevcut ısıtmalı durak sayısı yeni konulacak 20 ısıtmalı ve akıllı durak ile 42'ye çıkarılmış olacak. Kış mevsiminde ısıtma özelliğine sahip duraklar, yaz mevsiminde de içerisinde olan klima sayesinde yolcuların serin ortamda toplu taşıma aracını beklemesi sağlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.