Erzurum Haber Girişi : 09 Eylül 2015 17:15

Büyükşehir, Yıldızkent'e mesire alanı yapacak

Büyükşehir, Yıldızkent'e mesire alanı yapacak
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 'Yeşil Erzurum' hedefi kapsamında bir yandan il genelinde ağaç ve çiçek seferberliğine devam ederken diğer yandan da yeni sosyal donatı ve mesire alanları inşa ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 'Yeşil Erzurum' hedefi kapsamında bir yandan il genelinde ağaç ve çiçek seferberliğine devam ederken diğer yandan da yeni sosyal donatı ve mesire alanları inşa ediyor.

Şehri baştan aşağı dizayn eden Büyükşehir'in ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla Eski Havaalanı Yolu sonrası bu kez de Yıldızkent semtinde bulunan Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Su Arıma Tesisi'nin yanına mesire alanı yapacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan mesire alanı kapsamında söz konusu bölgeye 8 bin 779 metrekare çim döşenecek. Bin 143 metrekare andezit döşeme, 4 bin 9 metrekare gri renkli granit, 2 bin 741 metrekareye de bej renkli granitin döşeneceği mesire alanına 211 ağaç dikilecek ve 123 çalı grubu toprakla buluşturulacak. 23 kare kamelya, 12 ahşap mangallı çardak, kale görünümlü çocuk oyun grubu, tahterevalli, kaotik tırmanma, 2 zıpzıp, süs havuzu, 3 ahşap köprü, doğal taşlarla yapılmış hareketli su yüzeyi, 23 mangallık, 75 metre resimli tematik çit, 11 kamelyalı bank ve 14 oturma bankının yer alacağı yeni mesire alanına ahşaptan bir kafeterya da kurulacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.