Erzurum Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 21:30

Büyükşehir Belediyesi mezarlık alanlarını büyütüyor

Büyükşehir Belediyesi mezarlık alanlarını büyütüyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçelerdeki mezarlık hizmetlerini iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçelerdeki mezarlık hizmetlerini iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

Kent merkezinde Asri ve Abdurrahman Gazi Mezarlıkları'nda yapılan çalışmalarda kamulaştırma işlemine hız kazandırıldı. Çalışmalar kapsamında Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nın üstü kamulaştırılarak mezarlık hizmetine sunuldu. Kamulaştırılan 10 bin mezarlık alanda ilk etap aile ve tek olmak üzere 2000 mezar açıldı. Bunun yanı sıra şehitlerin kabirlerinin bulunduğu 'Garipler mezarlığı' adlı yerde peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bu alanda her bir mezarlık için baş taşları yerleştirilecek ve her birisi için de çiçek ekilecek. Kentteki mezarlık hizmetleri kapsamında her bir mezarlığın etrafına çam fidanı dikilecek. Mezarlık hizmetlerinin yürütüldüğü idari binada bakım ve onarım yapılarak, büyük bir mescit ve 4 gasılhane oluşturulacak. Öte yandan mezarlıkların çevresindeki duvarların yapım ve onarımı bu yıl içerisinde tamamlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet Gül 01 Ocak 1970 02:00

    1 hafta önce kabristana ziyarete gittim belediye hız vermiş çalışmalara inşallah en kısa zamanda biter dini bütün bir şehir olan memleketimize yakışır bir mezarlık ortaya çıkar.