Erzurum Düzenleme Tarihi : 10 Aralık 2022 13:41 Haber Girişi : 02 Aralık 2022 15:09

Büyükşehir Belediyesi'nden çok bütçesi var! Döner sermayesi zarar etmiş!

Büyükşehir Belediyesi'nden çok bütçesi var! Döner sermayesi zarar etmiş!
Sayıştay denetim raporlarına göre Atatürk Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi'nin, 2021 yılını 107 milyon 189 bin 114 lira 41 kuruş dönem zararı ile kapattığı ortaya çıktı. Zararın nasıl oluştuğu merak konusu oldu.

Sayıştay denetim raporlarına göre 2021 yılında Atatürk Üniversitesi’ne 946 milyon 265 bin lira ödenek tahsis edildiği, yıl içinde 266 milyon 955 bin 570 lira daha ek ödenek aktarıldığı öğrenildi.

 

Toplam 1 milyar 213 milyon 220 bin 570 liranın yüzde 97,89’unun kullanıldığı üniversitenin aynı yıl AB hibe fonları başta olmak üzere TÜBİTAK ve KUDAKA gibi kaynaklardan bütçe dışı 46 milyon 269 bin 862 lira yararlandığı belirlendi.

 

Çeşitli bulgulara rastlayan Sayıştay denetçileri, ‘Doğrudan Temin Kapsamında Yapılan Alımlara İlişkin Bilgilerin Elektronik Kamu Alımları Platformuna Kaydedilmediğini’ tespit etti.

 

Denetçiler ayrıca üniversitenin bazı birimlerinin doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirdiği alımlarda alım yaptığı kişi ya da firmaların yasaklı olup olmadığına bakılmadığını ortaya çıkardı.

 

Doğrudan temin alımlarının hangi kişi ya da firmalar tarafından yapıldığı merak konusu olurken, Sayıştay denetçileri Döner Sermaye İşletmesi’nin de zarar ettiğini belirledi. Üniversitenin 2021 yılının 107 milyon 189 bin 114 lira 41 kuruş dönem zararı ile kapattığı ortaya çıktı. HABER MERKEZİ

 

Atatürk Üniversitesi yönetiminin Sayıştay raporuyla ilgili açıklama yapması beklenirken, gazeteci Onur Sağsöz geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getirmişti.

 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 15 Mart 2023 21:08

    Adam kayırma torpil almış başını gidiyor bu da akp ye oy kaybı gençleri nefret ettirdiler kendilerinden üniverste yi bitirdi bu adam isme kadro konusunda uzmanlar allah sorsun parti yi gençlerin gözünde bitirdiler atatürk üniversitesi ve teknik üniversite seçim yaklaşıyor erzurumda bile akp nin oyu nekadar düştü il başkanlığını müteahit arsa ve ihaleciler sarmıştı bazı belediye başkanları da bankaları yakutiye mesela yani millet herşeyi biliyor

  • Ahmet güngüz 21 Şubat 2023 14:37

    Mühendislik binası öyle myo binası da öyle 50 senelik artık dıştan bakınca bile yıkılacağı belli. Katot alıp bakılmalı ama kim yapacak 2 hafta sonra 45 bin kişi çlmüş unutulur gider kimin umrunda binalar öğrenciler. Öğrenciye sadece ekonomi için var sanki

  • Depremdede 18 Şubat 2023 23:59

    Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin bir grup öğretim üyesinin mühendislik fakültesi binasının depreme dayanıksız olduğu ile ilgili rektörle görüşmek için gittikleri ve Ömer Çomaklı tarafından kovuldukları, dinlenmedikleri konuşuluyor. Yine lojmanların bir bölümü ile ilgili lojman sakinlerinin serzenişlerinin de dikkate alınmadığı ve lojman iletişim gruplarından lojman sakinlerinin yönetime güvenmeleri ve dedikodulara inanmamaları yönünde hem uyarı hem de tehdit mesajları iletildiği konuşuluyor.

  • Ramazan aydın 01 Şubat 2023 08:15

    100 milyon zarar eden üniversitenin rektörü milletvekili olsa demek ki ülkeyi mahveder. Katrilyon zarar verir. Allah muhafaza bunlara 1 tavuk verilmez kaldı milletvekilliği. Üniversitenin arazisini veren yarın Yunan?a Rum?a toprak verir.

  • B. Eczanesi 05 Ocak 2023 08:47

    Araştırmanın arkasındaki diyaliz ve arka giriş gerçekten haklısın agrı minübüsleri hasta getirip akşama kadar orada bekliyor o bölgeye yakın bir yer minibüs bekleme alanı olabilirdi. Teknik Bilimler okulu nın orada öğrencilerin içinde minibüslerin park edip sohbet edip gürültü yapmasına satın rektör bey mutlaka bir çare bulacaktır. Kampüste böyle rezillik olmaz ya o minibüsler nir kız öğrencisi beğenip kaçırsa ne olacak sorumlu kim olacak. Olmamış şey değil. Acilen bu minibüsler bu okulun civarından uzaklaştırılmalıdır.

  • Ali er 02 Ocak 2023 23:51

    Adam gibi adam hocalar geldi geçti. Kemal bıyıkoğlu hurşit Ertuğrul, Eski hocaların hepsi efsaneydi. Kampüse dün gittim tanıyamadım köy yeri daha iyidir. Diyalizin önü mehlebaşı semt garajı olmuş. Minibüsler park etmişler şöförler sohbete salmış yan tarafta bir okul ders yapacak çağalar örrt ki ölem ben burası kampüsmüş

  • Halis demir 28 Aralık 2022 10:10

    Kampüs hışto yuvası olmuş. Yeni tasarım üniversitesi sanki hışto üniversitesi. Hurda garajı boyayıp okuma salonu diye yutturmaya çalışmak mı yeni tasarım üniversitesi oluyor.

  • Dadaş hibi 16 Aralık 2022 20:00

    Millet vekili olmak için kriter tablosu lazım. Kaç tane sci indeki yayınınız var hocam kaç tane atığınız var.

  • dadaş mstf 08 Aralık 2022 14:35

    İstifa edip millet vekili adayı olacakmış hangi partiden olacağı aşikar...şimdi bu rektör akp den vekil adayı olacaksa ben sahsen akp ye oy falan vermem!!!!!!Aslında aday adayı olması gerekli hem rektörlükten hemde vekillikten el çektirilmeli:))))

  • dadaş mstf 08 Aralık 2022 13:55

    habere bakarım haber mi diye , haberi yaptırana bakarım kimdir diye!!!!!! gelen vurdu! giden vurdu!

  • Patriot kazım 07 Aralık 2022 11:17

    Başarılı üniversite zarar etmeyen üniversitedir. Başarılı şirket başarılı yönetici kar eden yöneticidir. Daha fazla laf deliye söylenir.

  • Mahir Yurtseven 06 Aralık 2022 13:04

    Bir zamanlar,Türkiye'de en başarılı Üniversiteler arasında yer alan Atatürk Üniversitesi şimdi başarı yönünden en son sıralarda, eğitimde kalite tamamen düşmüş durumda çünkü Rektör Ömer Bey değişik branşlara ve vasıflara sahip olan kişileri torpille atamasını yaptı.Örneğin, kendi yeğeni Orman mühendisi olan bir akrabasını Çevre Mühendisliğine araştırmacı yaptığı gibi.Oysaki Çevre Mühendisliğinden mezun olan ve Yüksek Lisansını ''karbon izi'' adı altında tamamlayan çok başarılı bir çocuk olan, A.K ismindeki öğrenci ise işsiz.Kaldıki bu çocuk Türkiye' de karbon izi eğitimi alan beş kişiden biri ve Erzurum'da tek.Ancak Üniversite yönetimi bu başarılı çocukları korumaz ve bunlarla ilgilenmez onlar para ile igilenirler.Onun içindirki Atatük Üniversitesi eğitimde en son sıralarda yer almaktadır..Üniversiteyi çorbacı şirketine çevirmişler.Allah bu gözü doymaz kuldan utanmaz kişilere şuur versin.

  • Mahir Yurtseven 06 Aralık 2022 13:03

    Bir zamanlar,Türkiye'de en başarılı Üniversiteler arasında yer alan Atatürk Üniversitesi şimdi başarı yönünden en son sıralarda, eğitimde kalite tamamen düşmüş durumda çünkü Rektör Ömer Bey değişik branşlara ve vasıflara sahip olan kişileri torpille atamasını yaptı.Örneğin, kendi yeğeni Orman mühendisi olan bir akrabasını Çevre Mühendisliğine araştırmacı yaptığı gibi.Oysaki Çevre Mühendisliğinden mezun olan ve Yüksek Lisansını ''karbon izi'' adı altında tamamlayan çok başarılı bir çocuk olan, A.K ismindeki öğrenci ise işsiz.Kaldıki bu çocuk Türkiye' de karbon izi eğitimi alan beş kişiden biri ve Erzurum'da tek.Ancak Üniversite yönetimi bu başarılı çocukları korumaz ve bunlarla ilgilenmez onlar para ile igilenirler.Onun içindirki Atatük Üniversitesi eğitimde en son sıralarda yer almaktadır..Üniversiteyi çorbacı şirketine çevirmişler.Allah bu gözü doymaz kuldan utanmaz kişilere şuur versin.

  • Fırat çelik 05 Aralık 2022 16:19

    Hesap verecekler Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi eti göreve layık olamadılar.

  • sorgulayıcı kişi 04 Aralık 2022 19:35

    her kim atatürk üniversitesinin 1 m2 topragı vermişse üniversiteyi zarara ugratmışsa Tüm meleklerin laneti üzerine olsun .Devlet malına el uzatananın eli kökünden kopsun. tüyü bitmemiş yetimin hakıı var o arazide o üniversitede. Eski rektörleri örmek alın. böyle mi yönettiler. 4 nolo kuyu 6 nolu kuyuda aylarca tarımsal araştırma deneme yapılırdı.savıcılar da hakimlerde veya sayın cumhurbaşkanımız sayın reisimiz lütfen gelip bunun hesabını sorsun. ne demek hiltona arazi vermek. Hilton size arazi niye vermiyor. belediye niçin arazi bagışlamıyor size. Sekmen beye helal olsun 1 m2 toprak kimseye kaptırmadı. belediyenin topragını artırdı. Ayıp ve yazık deilmi. üstüne üstlük milyonlraca tl zarar etmek ne demek yahu. cebimizden 10 tl düşse üzülüyoruz. sizin üzüntüden kanser olmanız lazım. trilyonlaraca tl zarar etmişsniz. vergi veren birisi olarak lütfen nerede zarar edilmiş savcılık sorsun. cimere yazacağım. bunun hesabı verilecek. Onur bey sağolun.

  • Mahir Yiğit 04 Aralık 2022 18:12

    Sayın savcılara sesleniyorum, kimden ve neden korkuyorsunuz. Atatürk Üniversitesini zarara uğratan rektör ve diğer yöneticiler hakkında ne zaman harekete geçeceksiniz. Yolsuzluk yapan vampirlerin boynuna binmezseniz, garibanların ve yetimlerin vebalına sizler girmiş olursunuz. Çünkü hırsızlardan hesap sormak sizin göreviniz. Lütfen artık Atatürk Üniversitesi yetkili ve sorumluları hakkında harekete geçiniz.

  • ekrem taşdelen 04 Aralık 2022 12:51

    atatürk üniversitesi ve erzurum için bir talihsizliktir mehmet sekmen ve ömer çomaklı bu memlekete yazıktır

  • Mahmut 04 Aralık 2022 06:44

    Bilim adına hiçbir şey üretilmeyen bu yerler, partilerin arka bahçeleridir. Yetkinlik yerine siyaseten seçilen yöneticiler, sorgulamayan halk, işe yaramaz satılmış gazeteciler ve nerede olduğu bilinmeyen sivil toplum örgütleri. Yetisiz ve cuggacı akademisyenler.. Sonra fakir fukaranın hakkını kim en çok savunuyorsa başta o yiyor. Belediyelerden üniversitelere kadar har vurup harman savuran arkadaşlar, bu dünya elbet bitecek ve hesap vermek üzere elbet mizânın başına geleceğiz..

  • Ali 04 Aralık 2022 06:19

    Unversite ,personelinin babalarının çifligi olmuş adelet , kanun bunlara işlemiyor.

  • akif gözübüyük 03 Aralık 2022 16:20

    kardeşim kampüste trafik olmasının sebebi konulan atlatmalardır her atlatma en az 30 saniye trafiği felç ediyor 100 araba olsa eder 5 dakika bundan dolayı kampüste trafik tıkanıyor millet de küfür edip kornaya basıyor. Girişte alın ruhsatı eskisi gibi bakın kimse giriyor mu. Kız öğrencilerde gelen arabayı görünce resmen arabanın üzerine yürüyorlar. sanki aracın üzerine çıkacak bu öğrencilerden de biz şikayetçiyiz yol veriyoruz ama bir araba 2 ton anında duramaz aracın üstüne üstüne inadına yürüyen var. düşmamısın nedir l kulağında kulaklık elinde telefon yolda yürünmez. elbette trafik tıkanır. Koskoca kampüste 1 trafik ışığı koyun yeni tasarım üniversitesi oldğunuzu anlayalım. 50 sene önceki kara düzen trafik.

  • ahmet efe 03 Aralık 2022 12:21

    sabah saat 8 de ve akşam 5 de trafik kuyrugu oluyor sanki cumhuriyet caddesi gibi. çünkü herkes kampüste ne soran var ne denetim. girişte işi olmayan niçin giriyor. kontrol denetim yok kornaya basan yurtlardan giriş yapıyor. bariyerler boşuna yapılmış boşuna kart paraı veriyorz. transit yo olsa bu kadar kalabalık olmaz. polis gelsin denetim yapsın hiç olmazsa mehmet sekmen bey gelsin b işe bir hal çaresi bulsun. trafik bizi mahvediyor bazı araçlar yavaş yavaş ilerliyor kızlara bakmak için yavaş gidiyor trafik oluyor hızlanması lazım işi gücü olamayan girip yavaş yavaş keyf atmak için araba sürmesin.

  • Mahir Yiğit 02 Aralık 2022 20:43

    Zehiri zıkkım olsun. Kim adaletsiz iş yapıyorsa, Yüce Allah onları Kahhar ismiyle kahretsin.

  • Tuğba yurt 02 Aralık 2022 19:45

    Zaten universite eski temiz ve zamanını kaybetti. Universite hastanesi gittinmi o personeller nerdeyse adam dövecekler. Bir an önce istifa etmesi gerek