Erzurum Haber Girişi : 22 Haziran 2015 12:40

Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da mezarlık çalışmalarını hızlandırdı

Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da mezarlık çalışmalarını hızlandırdı
Ramazan ayının başlamasıyla beraber Erzurum'da mezarlık ziyaretleri arttı.
Erzurumajans-Ramazan ayının başlamasıyla beraber Erzurum'da mezarlık ziyaretleri arttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan ayı münasebetiyle yakınlarının kabirlerini ziyaret edip, mezarlarının başında dua etmek ve Kuran okumak isteyen vatandaşların yakınlarının kabirlerini daha rahat ziyaret etmelerini kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin mezarlıklarda çalışmalarını hızlandırdığını açıkladı.

MEZARLIKLARDA PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başkan Sekmen, Ramazan ayıyla birlikte Asri ve Abdurrahman Gazi mezarlıklarındaki 446 dekar mezarlık alanında çevre düzenini sağlamak amacıyla çim biçme çalışmaları yapıldığını belirtti. Asri mezarlıkta içerisinde şehitlerimizin bulunduğu, ilk mezarlık alanı olarak bilinen Garipler Mezarlığı'nda peyzaj düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Başkan Sekmen, "Bu alanda her bir mezarlık için baş taşları yerleştirilecek ve her birisi için birer gül dikilerek mezarlarımız bir düzen içerisinde anılmaya devam edecektir. Ayrıca, her mevta için bir fidan çalışmamız bulunmakta ve
ormanlık alan oluşturma çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi.

MEZARLIKLARDA RAMAZAN AYI BOYUNCA HATİM OKUNUYOR

Ramazan ayı boyunca mezarlıklarda görevli imamlar tarafından hatim okunduğunu da açıklayan Başkan Sekmen, okunan hatimlerin ses sistemi ile mezarlıkların her noktasından rahatlıkla dinlenebildiğini ifade etti.

Mezarlıklarda görevli imamlar hatim okumaya her sabah saat 09.00'da Yasin Suresi'ni okuyarak başlayıp daha sonra saat 11.30'a kadar bir cüz hatim okuyorlar. Öğleden sonra da saat 13.00 ile 15.00 arası belirli aralıklarla hatim okumaya devam ediyorlar. Mezarlıklarda hatim için günde 2 cüz okunuyor. Ramazan ayı sonunda mezarlıklarda 2 hatim okunmuş olacak.

RAMAZAN AYINDA KABİR ZİYARETİNE GELENLERE İFTARLIK LOKUM İKRAMI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi mezarlık görevlileri tarafından Kandil ve bayramlarda olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da yakınlarının kabirlerini ziyarete gelen vatandaşlara iftarlık lokum ikramı yapılıyor.

İL İÇİ VE İL DIŞI CENAZE NAKİL İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi'nin il içi ve il dışı cenaze nakil işlemleri de ücretsiz olarak devam etmekte. Erzurum'dan ilçelere ve il dışına cenaze nakli yapıldığı gibi, il dışından da Erzurum'a ve ilçelerine cenaze nakli yapılmakta. Bununla birlikte her mevta için kefen-mertek takımı ve cenaze yıkama hizmeti de ücretsiz olarak veriliyor.

TAZİYE ZİYARETİNE GİDİLEREK KURAN-I KERİM OKUNUYOR VE DUA EDİLİYOR

Ayrıca, Başkan Sekmen'in talimatıyla her gün cenaze yakınları aranıyor. Başkan Sekmen adına taziye sunularak, herhangi bir isteklerinin olup olmadığı soruluyor. Cenaze evlerine taziye ziyaretine gidilerek Kuran-ı Kerim okunuyor ve dua ediliyor.

TAZİYE ÇADIRLARI KURULARAK 200 KİŞİLİK YEMEK İKRAMINDA BULUNULACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı sonrasında cenaze evlerinin önüne veya yakınına taziye çadırları kurularak, her taziye evine 200 kişilik yemek ikramında bulunulacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.