Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2021 13:50

Büyükşehir'den ağaç katliamı!

Büyükşehir'den ağaç katliamı!
Türkiye'nin çeşitli kentlerinde orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yol genişletme çalışması için onlarca ağacı, elektrikli testere ve iş makineleriyle katletti.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde yol genişletme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaldırım kenarları ve orta refüjde bulunan onlarca ağacı yok etti. Büyükşehir'den ses çıkmadı. 

 

 

Orman Bölge Müdürlüğü kampusüne 100 metre uzaklıkta yapılan yol genişletme çalışmasında kesilen ağaçlar, dozerlerle kamyonlara yüklenerek götürüldü.

 

İhbar üzerine olay yerine giden TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Bedirhanoğlu’nun gelmesiyle elektirikli testere ile kesimi durduran ekipler, ağaç taşıma aracı beklediklerini söyledi.

 

 

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Kısa bir süre sonra bölgeye gelen Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Küçük, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Bedirhanoğlu’na “Şehrimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Bunun üzerine Bedirhanoğlu “Ağaç keserek” yanıtını verdi.

 

 

Küçük, “Ağacı taşıma şansımız yok. Bak bunları niye kesmedik? Bunlar, yo yo hayır hayır burada gidiyor. Yalnız bunlar taşınacak. Burada yol genişletiliyor burada. Yol genişletildiği için şimdi bu ağaçları kesmedik bunlar taşıma aracıyla taşınacak taşınıp, tutacak olanlar tutuyor ama mevsim itibariyle bazı ağaçlarımız... Taşıma makinesi gelecek geliyor birazdan” diye konuştu.

 

 

Bedirhanoğlu ise “Bu mevsimde hiç bir ağaç taşınmaz . Şu dönemde Ağustos ayının ortasında bu ağaçları taşıyıp nasıl tutturmayı düşünüyorsunuz. Ormandan bilgi aldınız mı, bir orman mühendisiniz var mı? Bana bir tane gösterin taşıdığınız ve tutan. Biz buraya gelmeden önce şunların kesilmesi konuşuluyordu” diye karşılık verdi.  

 

 

Yaklaşık 2 saat süren bekleyişin ardından bölgeye ağaç taşıma aracı getirilmezken, Bedirhanoğlu, “Ülke yangın yeri. Yanan ağaçların canı var her halde ama kesilen ağaçların canı yok zihniyetiyle Erzurum’un merkezinde ağaçlar güya yol yapımı için kesiliyor şu anda” dedi.

 

 

Bu arada 15 ile 30 yaş arasında olduğu belirlenen 50’ye yakın ağacın kesildiği tespit edildi.

 

 

TESTERE İLE KATLİAMIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yaşlı adam 08 Eylül 2021 04:35

    Mütahitlerin,eski kombina ve yem fabrikasında yaptığı katliamdan ne haber!

  • Abdullah Askeri 12 Ağustos 2021 08:39

    AKP yi hiç sevmem, oyda vermedim ama bir yerde yol yapılacaksa oradaki ağaçların makul bir şekilde kesilmesi "mazur" görülebilir. Buradaki sorun bence 15 - 20 ağacın kesilmesi değil, bu tarım arazilerinin niçin imara açıldığıdır ? Keşke yol için değil de, rant için binalar arasına binalar yapılan ve aradaki yeşil alanların betonlaştırıldığı Yenişehir'i hatta Şükrüpaşa'yı, Kayakyolun'u, Yıldızkent'i tam olarak irdeleyebilsek... Şehrin 10 yıllık 20 yıllık imar planları yok ! Bunu yapması gereken büyükşehir belediyesi bu imar planlarını niçin yapmaz ! Düşünün !