Erzurum Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2023 16:30 Haber Girişi : 17 Kasım 2023 12:03

Büyükşehir'den dudak uçuklatan bir ihale daha!

Büyükşehir'den dudak uçuklatan bir ihale daha!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, iktidara yakınlığıyla bilinen yazarları öğrenciler ile buluşturacak ve yazarların kitaplarını dağıtacak. Organizasyonlar kapsamında toplam 11,9 milyon lira harcanacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi geçen 19 Ekim’de, ‘Sanat Organizasyonları Hizmet Alımı’ ihalesi düzenledi.

 

Belediyenin 12 milyon 60 bin TL’lik yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihale geçmiş yıllarda olduğu gibi belediye iştiraki olan Erzurum Kültür Turizm Eğitim Reklam Ve Sanat Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketine kaldı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı ile belediye iştiraki arasında 7 Kasım’da sözleşme imzalandı. Sözleşmenin bedeli 11 milyon 990 bin TL oldu.

 

İhale kapsamında 2023 - 2024 döneminde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca düzenlenecek organizasyonlar için ihtiyaç duyulan hizmetlerin alınacağı kaydedildi.

 

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca hazırlanan teknik şartnameye göre, 2023-2024 döneminde 170’i Erzurum Merkez’de, 60’ı ise ilçelerde olmak üzere toplam 230 tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

 

Tiyatroların 130’u büyükler, 100’ü ise çocuklara yönelik olacak. Belediye, ‘Erzurum dışındaki hemşerileriyle irtibatı güçlendirmek’ amacıyla 100 adet müzik dinletisi düzenleyecek.

 

İhale kapsamında belediye, lise ve üniversite öğrencilerinin, bazı  yazar ve akademisyenler ile buluşturulmasını istedi. Yüklenici, belediye tarafından hazırlanan listedeki Yeni Şafak Yazarı Taha Kılınç, Alev Alatlı, Kemal Sayar, Lütfi Sunar ve Cihangir İşbilir ile anlaşma sağlamaya çalışacak. Öte yandan belediye İbrahim Kalın, Nuri Pakdil, İsmet Özel ve Sezai Karakoç gibi isimlerin kitaplarını da öğrencilere dağıtacak. Dağıtılacak kitap sayısı 30 bini bulacak. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet bey 21 Kasım 2023 11:35

    Muratpaşa acil çözülmeli şehrin merkezi harebe suç yuvası olmuş......

  • Ali 19 Kasım 2023 21:31

    Biz bu tiyatrolardan 130 değil daha fazlasini gördük ,erzurumlu sen uyu daha çok tiyatro müzik dinlersin izlersin.

  • Cafer karasu 19 Kasım 2023 12:35

    Dağıtılan kitaplar Türk insanını temsil eden şahsiyetlerinin eserleri bunun neresi yandaş yazar anlamış değilim. Diğer Büyükşehir belediyesi bir konser için sanatçıya ne kadar ödeme yapıyor. Bir sanatçı 15, 20 milyon alıyor. Erzurum belediyesi kitap dağıtımı yapıyor teşekkür ederiz.

  • Ömer 19 Kasım 2023 11:49

    Çok şükür ki ölüm var zalimler için yaşasın cehennem bizler kısık sesleriz dünyada bu insanlara hiç bir şey yapamayız ama şüphesiz bir gerçek var AHİRET. inşaAllah orda herkes hakkını teslim alacak bırakın yesinler Erzurum da sadece şurada yorum yapan bizler yaşamıyoruz

  • Taner deniz 19 Kasım 2023 06:23

    Belediye öncelikle Muratpaşa Mahallesi'nde harfiyat alırken binalarına zarar verdigi nur aparmani sakinlerinin sorununu çözmeli 26 daire karda kışta perişan durumda bunu haber yapabilecek bir tane yürekli gazetecide bulamadik şehrin sahipsizligine en güzel örnek aslında

  • Avni İşler 19 Kasım 2023 00:50

    Paraları çoksa Tortum/ Narman arası yolu yaptırsınlar. Kitap satmak onların işimi. Narman Çimenli köyünde cami yaptırncaya kadar yol tünel ve köprü yapsın asfalt atsınlar. Devlet pırtı satar mı diye Sümer mağazası nı kapattılar şimdi kırtasiyecilik yapıyorlar. Yazıktır günahtır bu millete.

  • CAN YUCELEN 18 Kasım 2023 19:33

    NE GEREK VAR.TURKU ŞARKI NEYİMİZE.AS VE İS İCİN YATİRİM YAPİN.

  • Cafer karasu 18 Kasım 2023 15:59

    On yılda Erzurum çehresi deyişti , tarihi eserler işgal altındaydı tarihi yarım ada ihya edildi. Erzurum koca köy dü şimdi büyük şehir yiğidi öldür halkını ver. Yolsuzluk, arsızlık, olumsuz durum varsa mahkeme ye verin. Bilgi belge varsa kanuni yollara baş vurun yoksa mecali var. Hariciden gazel okumayalım.

  • halisdemir 17 Kasım 2023 21:55

    bu iş için kültür bakanlığı var. bu iş belediyeye ait değil. ama parayı kaçırma için bir tezgah kurulmuşsa bilemem. o paraylla bir asfalt atın bir kaldırım yapın. yazık tır günahtır. mng önünde yürüyecek bir kaldırım yok. bu şehrin savcısı hakimi niçin sormuyor mng avm yapılmadan önce olan kjaldırım nerede diye. yürüyecek kaldırım avm nin yolu olmuş asfalt atmışlar böyle şey olur mu. bu nasıl iş.

  • Dadas 17 Kasım 2023 18:20

    Başka kime kalacak ki. Şehirde el atmadığı iş alanı kaldı mı belediyenin her alanda şirket açtı. Belediye market ve düğün işine de girsin hırdavat inşaat malzemeleri satışı işi de kurşun tam olur o zaman.

  • Esnaf Murat 17 Kasım 2023 16:37

    Usulsüz ihaleler yapılır kimsenln umrunda olmaz, çalıştırdığı işçinin gününde maaşını vermez yada eksik verir kimse umursamaz, sekreteri işçilere mesaj atar sosyal alemde sürekli başkanı olumlu bi şekilde paylaşın der paylaşmayanlara işaret koyarlar kimseden ses yok, hangi tiyatro dan bahsediyorsunuz, bunların hayatı Tiyatro?! Ahmet Küçükler bunların yaptığı tiyatro nun yarısını yapaydı yapabilseydi iki değil dört dönemde başkanlık yapardı? adam çalıştı ama kendini ifade edemedi o başka? şimdi birileri diyebilir, Ahmet Küçükler ne yaptı diye?? Bu şehirden dört tane alt geçidi, Dadaşkent bağlantı yolunu çıkarın, Erzurum trafiğini bide öyle hayal edin?