Erzurum Düzenleme Tarihi : 04 Mayıs 2023 13:50 Haber Girişi : 03 Mayıs 2023 14:50

Büyükşehir'den sonra Aziziye Belediyesi de borçlanıyor

Büyükşehir'den sonra Aziziye Belediyesi de borçlanıyor
Büyükşehir Belediye Meclisi son yapılan toplantıda 200 milyon lira borçlanma için Başkan Mehmet Sekmen'e yetki vermişti. Şimdi de Aziziye Belediyesi, borçlanmak için konuyu Perşembe (yarın) yapılacak Meclis toplantısı gündemine aldı.

Sayıştay raporlarına göre borçlanma sınırlarını misliyle aşan Büyükşehir Belediyesi, geçen ay yapılan Meclis Toplantısı’nda Halk ve Vakıflar Bankası’ndan 100’er milyon lira daha kredi kullanılması için Başkan Mehmet Sekmen’e yetki verdi.

 

İcra dosyaları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden sonra borç batağında olduğu bilinen Aziziye Belediyesi de yeniden borçlanmak için konuyu Meclis gündemine getiriyor.

 

Aziziye Belediyesi’nin 2022 Mali yılına ait bütçe ve kesin hesaplarının da görüşüleceği toplantıda, İller Bankası, yurt içi ve katılım bankalarından 100 milyon lira kredi kullanılması ile teminat mektubu alınması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay alınması konusu görüşülecek.

 

6 AY ÖNCEDE 20 MİLYON!

 

Aziziye Belediye Meclisi, geçen yılın Kasım ayında da park, bahçe, peyzaj, aydınlatma, çocuk oyun grubu, spor salonları ve muhtelif işlerde kullanmak üzere Başkan Muhammed Cevdet Orhan’a 20 milyon lira kredi kullanma yetkisi vermişti.

 

Son Meclis gündemine alınan 100 milyon lira kredinin de, kilitli parke yapım işi, asfalt kaplama, park projeleri ve oyun grupları, sosyal donatı, güvenlik sistemleri mevcut işlemlerden kalan bakiye ödemeleri ve muhtelif yapım işlerinde kullanılacağı öne sürüldü.

 

65 BİN NÜFUSLU İLÇE BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

 

En borçlu belediyeler arasında olduğu bilinen ve şimdiye kadar milyonlarca lira kredi kullanan 65 bin nüfuslu Aziziye İlçe Belediyesi’nin toplam borcunun kadar olduğu merak konusu oldu. HABER MERKEZİ

 

Aziziye Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan 04.05.2023 tarihli Meclis Toplantısı Gündemi

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ilıcaya Sevdalı 05 Mayıs 2023 00:09

    Bu adamı 10 yıl boyunca ilçemize dayatan zihniyet batsın. Reis bu adam gibiler yüzünden kan kaybediyor. Hayırlısıyla gitseydi bizde kurtulsaydık. Ilıca nın anasını ağlattı birtane hizmet etmedi.

  • Vatandaş rıza 04 Mayıs 2023 18:33

    şener şen mikrofonda bağırıyor : Domatezzzzz, domatezz :) kesin meclis üyeleride izlemiştir bunu

  • Aziziye 04 Mayıs 2023 16:36

    Aziziyeli vatandaş. Sen biraz gerçekçi söylemeyi öğren yada bilmiyorsan git başka illerdeki AKP belediyelerini gez sonra konuş. Belediye aslı görevlerini tam yerine getiremiyor ama sürekli borçlanma sürekli borçlanma . Yollar tabiri köstebek yuvası gibi yalan mı. Domates serasi yaptı da ha go vatandaşa hayrı oldu domates mı ucuzladı bu sayede yada kim sofrasında gördü. Deprem bölgesine gönderilen yardımları bütün Türkiye yaptı. Halkın cebinden çıkanı halka göndermek lütuf değil mecburiyet....

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 04 Mayıs 2023 06:10

    BORÇ ALINARAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPILYORSA BU İŞİ BENDE YAPARIM BİR BAŞKASIDA YAPAR...İLLER BANKASINA GELEN PARA YETMİYORSA KENDİ GELİRİN YETMİYORSA DEMEKKİ BİR SIKINTI VAR. BAŞKA NE SÖYLEYECEĞİMİ BİLMİYORUM.

  • ahmet şen 03 Mayıs 2023 21:58

    şimdide domatesten sonra biber mi ekecekler. belediyemi kabzımal mı anlamaıdk.

  • Aziziyeli vatandaş 03 Mayıs 2023 19:46

    Borç almak suç mu? Miktar yuksek mi? Yani neye itiraz ediyorsunuz.? Bakın domates serası yaptı alkışladınız mı? Deprem bölgesine onlarca ton kömür gönderdi hanginiz haber yaptınız? İşiniz gücünüz eleştirmek. Herkes yorumlarda yollar köstebek yuvası diyor, yol ve asfalt için borclaninca da suçlu ,biraz alkışlamayı bilin bence

  • Halis demir 03 Mayıs 2023 19:21

    Domates üretim para kazanacaklardı diye ilan etmişlerdi demek ki satamamışlar domatis

  • Aziziyeli 03 Mayıs 2023 18:57

    Ben dadaşkentte hizmet göremiyorum. Yollar köstebek yuvası gibi. Başkan evine giderken asfaltın halini hiç görüyor mu acaba. Bunun yanı sıra basında çıkan torpil lle kiyakatsiz bir şekilde adam yerleştirmek çoluk çocuğa emanet edilen müdürlük makamları. Daha neler neler. Bu nasıl bir yönetim şekli. Birde üstüne borç üstüne borç yapmak. Bu borca girene de el kaldıran meclisi üyelerine de hakkımız helal olmasın

  • Çıtçıtlı 03 Mayıs 2023 18:35

    Mahalle içlerine baksınlar bı asfalt yapsınlar ona göre kredi verilsin. Bana hizmet yok kredileri alıp dağıtmak var! Bu mu şimdi hakkaniyet.