Erzurum Haber Girişi : 20 Mart 2012 13:35

Büyükşehir işçileri ile mahkemelik oldu

Büyükşehir işçileri ile mahkemelik oldu
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 518 işçi, ‘kıdem zammı’ farkını alabilmek için İş Mahkemesi’ne başvurdu. Belediye avukatlarından anında savunma geldi; “Kurumdan işçilerin alacağı yok. Sözleşmede rakam yanlış yazılmış.̶

Cem BAKIRCI'nın özel haberi-HİZMET-İş Sendikası ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında 22 Nisan 2010 günü yapılan sözleşmeden sonra 0,61 TL’lik biriken “kıdem zammı”  farklarının ödenmediği gerekçesiyle 518 işçi, İş Mahkemesi’ne başvurdu.  Hizmet- İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamğaç, sorunun kısa zamanda giderilmesi için arabuluculuk yaptıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Avukatları ise İş Mahkemesine gönderdikleri savunmada, “Sözleşmede hesap hatası yapılarak rakamlar yanlış yazılmış. Belediyemizden işçilerin alacağı bulunmuyor” dediler


İMZA SiRKÜLERİ, İŞ MAHKEMESİNE VERİLDİ


Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), Fen İşleri,  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile diğer birimlerinde çalışan işçileri temsilen Hizmet-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler arasında 2010 yılında yapılan Toplu Sözleşme mahkemelik oldu. Hizmet İş Sendikası Başkanı Cevdet Tamğaç , Sendika Şube Başkanı Erol Aksakal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in imzalarının bulunduğu  sözleşmede, ”Taraf sendika üyesi işçilerin günlük taban-tavan yevmiyelerine, işyerlerinde geçen beher hizmet yılı için geriye dönük olmak üzere 0.61 TL’lik kıdem zammı ilave edilir. Kıdem zammı günlük yevmiyeye ilave edildikten sonra ücret zammı uygulanır’ maddesi yer alıyordu. 


2010 YILINDAN BERİ FARKLAR  ÖDENMİYOR


Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 518 işçi, Toplu Sözleşme gereği  ‘kıdem tazminatı zamlarını alamadıkları iddiasıyla mahkemeye müracaat etti. İşçilerin Avukatı Talat Göğebakan, “Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 22 Nisan 2010 günü yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile verilen 0,61 TL’lik kıdem zammı farlarının ödenmediği gerekçesi ile İş Mahkemesi’ne dava açtık.  Belediye işçilerinin iki yıllık  alacağı olan kıdem zammı farkının faizi ile birlikte ödenmesi gerekiyor” dedi.


AVUKATLAR:”RAKAM YANLIŞ YAZILMIŞ”


İşçilerin mahkemeye müracaat etmesi üzerine savunma hazırlayan Belediye avukatları İbrahim Eren ile Fatih Urhan ise sözleşmede yanlışlık olduğunu savunarak mahkemeye verdikleri dilekçede şu görüşlere ye verdiler: “Öncelikle Hizmet İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında 22 Nisan 20120 günü yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde belediyenin işçilerine 0.061. TL’lik kıdem tazminatı zammı rakamı 0.61 TL, olarak hesaplanarak bilgisayar ortamında yanlış yazılmıştır. Belediyede çalışan işçilerine sözleşme tarihi olan 22 Nisan 2010 gününden itibaren tüm işçilerin hesaplarına 0.061 TL’lik kıdem zammı farkları eksikliksiz olarak ödenmiştir. “


İŞÇİLERE ‘DİLEKÇELERİNİZİ GERİ ALIN’ BASKISI


Erzurum Barosu Avukatı Talat Göğebakan, ise dava dilekçesinde isimleri geçen işçi müvekkillerimize dilekçelerin geri alınması yönünde ‘Sürgün olursunuz’ tehdidi ile baskılar yapıldığını söyledi. Avukat Göğebakan,”Bu baskılar devam ettiği sürece müvekkillerin hakkını yasal yollardan arayacağız. Sözleşme ortada. Belediye sözleşmenin gereğini yerine getirmelidir” dedi. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.