İlçeler Haber Girişi : 08 Kasım 2015 14:47

Büyükşehir Tortum Gölü'ne koruma amaçlı imar planı hazırlıyor

Büyükşehir Tortum Gölü'ne koruma amaçlı imar planı hazırlıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi'nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi'nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Bu çalışmalar kapsamında birinci etabı tamamlanan Jeolojik ve Jeoteknik Etüt çalışması sonrası ikinci etap sondaj işlemi başlatıldı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Erhan Ertan, Uzundere Kaymakamı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Şennur Arınç Akkuş ve diğer yetkililer, imar çalışmasıyla ilgili doğal sit alanlarını gezdi. Söz konusu çalışmanın birinci etap kısmında; zemin hakim titreşim periyodu, zemin frekansı, zemin büyütme değerleri, ortam sıkılığı, sökülebilirlik zemin formasyonları ve yer altı su seviyesi ayrıntılı data kaydedilecek şekilde hazırlandı. Bu çalışma süresince alanda 42 sismik kırılma etüdü, 50 microtremör kaydı ve 8 adet düşey elektrik sondaj çalışması yapıldı. Tortum Gölü ve Şelalesi'nde Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Çalışmaları'nın ikinci etabı kapsamında sondaj çalışması başlatıldı. 25 metre derinliğe ulaşan sulu sistem rotary sondaj çalışmaları, alanda uygulanacak projelere ve planlama faaliyetlerine ışık tutacak.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.