Erzurum Haber Girişi : 16 Ağustos 2015 17:18

Büyükşehir'den Cumhuriyet Caddesi'ne yeni meydan

Büyükşehir'den Cumhuriyet Caddesi'ne yeni meydan
Büyükşehir Belediyesi, 'Fil Geçti Köprüsü'nü Yayalaştırma Projesi' kapsamında şehrin en hareketli noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerine yeni bir meydan yapıyor.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi, 'Fil Geçti Köprüsü'nü Yayalaştırma Projesi' kapsamında şehrin en hareketli noktalarından biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerine yeni bir meydan yapıyor. Söz konusu çalışma kapsamında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Fil Geçti Köprüsü'nün Bosna Hersek Caddesi tarafında bulunan yaya geçiş noktası kaldırılarak, bu alana şehir merkezinde halkın daha güzel vakit geçireceği 500 metrekarelik yeni bir meydan inşa ediliyor.

Erzurum'da ilk defa uygulanan 'Ardgerme' teknolojisiyle köprünün, Bosna Hersek Caddesi tarafındabulunan14 metre genişlikteki alan içerisine çelik halatlar konularak 50 santimetre kalınlığında betonarme döşeme yapılıyor. Erzurum'da ilk kez kullanılan bu teknoloji sayesinde demir ve beton imalatlarından da yüzde 20 tasarruf sağlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.