Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2015 18:05

Büyükşehir'den mezarlık hizmetlerine standart

Büyükşehir'den mezarlık hizmetlerine standart
Erzurum Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetlerinde çalışmalarını hızlandırdı.
Erzurumajans- Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetlerinde çalışmalarını hızlandırdı. Daha düzenli mezarlık alanlarının oluşturulması amaçlanan çalışma kapsamında Asri Mezarlık'ta bordürlerle parseller bölünüp, kabirlere daha rahat ulaşılması için yollar yapılıyor.

İçerisinde şehitlerin bulunduğu mezarlık ile ilk mezarlık alanı olarak bilinen Garipler Mezarlığı'nda peyzaj düzenleme çalışması da devam ediyor. Toprak düzeltilmesi ve bordür çalışması tamamlanan yerde her bir mezarlık için baş taşı da yapılıyor.

Bu arada ormanlık alan oluşturulması için de çalışmalar başlatıldı. Asri Mezarlığı'nın üst tarafında 'Her mevtaya bir fidan' dikimi için özel bir alan oluşturuldu. Asri mezarlıkta bulunan idari binanın daha iyi hizmet verebilmesi için bina büyütme çalışmalarında ise son aşamaya gelindi. Yıl içerisinde uygulamaya başlayacak proje kapsamında Asri Mezarlık'a büyük bir mescit, 4 gasilhane ve 9 da morg yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ABDULLAH TURAN 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumlu bir vatandaşım 1 hafta önce Erzurum`daydım Abdurrahman gazi türbesini ve dedemin mezarlığını ziyarete gittim ancak hiç haberlerde ve televizyonlarda duyurulduğu ( Belediyenin mezarlık hizmetleri ve çevre düzenlemesi ) gibi değildi.Bildiğin içler acısı sadece bir sürü mezar kazılmış o kadar hiçbirşey yapılmamış ramazanda gelicem memleketime fotoğraflayıp son halini paylaşıcam mezarlıkların.

  • Turan Güneş 01 Ocak 1970 02:00

    Tekirdağ`da yaşayan (Tekirdağ halkı kabristanına değerlerine sahip çıkmış en iyi şekilde) bir Erzurum`lu olarak utandım.Ama bu son çalışmaları haberlerde görünce sonunda meftalarımıza sahip çıkan bir başkan çıktı dedim ALLAH razı olsun yapandan yaptırandan.İnşallah önümüzdeki yaz ziyarete gelicem inşallah en kısa zamanda biter.

  • Yılmaz Okuyan 01 Ocak 1970 02:00

    Her ziyarete gittiğimde mezarlıkların halini gördükçe üzüldüğüm bir mekandı ama son ziyaretimde belediyenin çalışmalarını gördüm Mehmet Sekmen başkanımız diğer başkanlar gibi vefasız çıkmadı mezarlarımıza değerlerimize sahip çıktı ALLAH razı olsun biran önce bitmesini bekliyoruz takipçisi olucam çalışmaların.