İlçeler Haber Girişi : 10 Kasım 2015 21:15

Büyükşehir'den Oltu'ya kaynak suyu tadında içme suyu tesisi

Büyükşehir'den Oltu'ya kaynak suyu tadında içme suyu tesisi
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Oltu'da yapılan İsale Hattı tamamlandı. İlçede su deposu yapımı sürüyor.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Oltu'da yapılan İsale Hattı tamamlandı. İlçede su deposu yapımı sürüyor. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şöyle dedi: "Şehrimizin en büyük ilçesinin içme suyu kuyulardan karşılanıyordu. ESKİ tarafından yapılan çalışmalar sonucu Oltu ilçesinin su ihtiyacını karşılayan keson ve sondaj kuyuları kapatılarak, su ihtiyacı ilçenin 15 kilometre güney batısında bulunan Ballıca Mahallesi'ndeki kaynak suyundan karşılanmaya başlandı. Kaynaktan gelen su drenfleksle havalandırma havuzuna, oradan da 15 bin 600 metre uzunluğunda 600 milimetre çapındaki çelik borularla su depolarına, su depolarından da şebekeye verilen su, halkın kesintisiz ve sağlıklı kaynak suyu kullanmasını sağladı. Yapımına 2014 yılında başlanan 600 milimetre çapında çelik borularla yapılan 15 bin 600 metre uzunluğundaki isale hattı tamamlandı."
 
YATIRIMIN İKİ ÖNEMLİ YÖNÜ: KALİTELİ SU VE ENERJİ TASARRUFU

Başkan Mehmet Sekmen, ilçelerde vatandaşı kaliteli içme suyuna ve altyapıya kavuşturan ESKİ'ye teşekkür etti. Sekmen, şunları kaydetti: "Bakınız yatırımımızla birlikte Oltulular artık kaynak suyu tadında evlerinde su kullanıyor. Türkiye'de çok az olan içme suyunun kaynak sularından karşılanması Erzurum'un en büyük ilçesi Oltu'ya nasip oldu. Şuan ilçemizde proje kapsamında 2 bin 500 metreküplük su deposu yapılıyor. Toplam yatırım tutarı 6 milyon 250 bin TL olan isale hattı ve su deposunun işletmeye alınmasıyla Oltu'da su kesintileri sona erdi. Halk, kuyu suyu yerine kaynak suyu kullanmaya başladı. Şimdiye kadar pompalarla kuyulardan çekilen sular aşırı maliyetliydi. Artık, aylık 1 milyon 200 bin lira elektrik faturaları ödenmeyecek. İşletme maliyetinde enerji giderleri bulunmayan bir su isale ve şebeke hattı işletmeciliği yapacağız."  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.