Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Nisan 2016 15:17

Büyükşehir'in 'sanal tur' projesi

Büyükşehir'in 'sanal tur' projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği '360 Sanal Tur Projesi' ile kentin tanıtımına katkıda bulunuyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği '360 Sanal Tur Projesi' ile kentin tanıtımına katkıda bulunuyor. 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve fırsatları hizmete dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, bir internet sitesi aracılığıyla vatandaşları, şehrin tarihi, turistik, kültürel yerleri ile kurumun yatırım ve tesislerinde sanal bir gezintiye çıkarıyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen '360 Sanal Tur Projesi' ile Erzurum'un birçok farklı noktasından çekilen panoramik fotoğraflar interaktif ortamda internet kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Proje kapsamında medeniyet şehri Erzurum'un tarihi mekanları, kurumun yatırım, spor, sosyal tesisleri ile kayak merkezleri hem işaret diliyle hem de Türkçe ve İngilizce olarak sanal turla anlatılıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, '360 Sanal Tur Projesi' ile şehrin bütün yönleriyle tanıtıldığını ifade etti. Başkan Sekmen, "Proje sayesinde internet kullanıcıları, Erzurum'un tarihi, doğal ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oluyor. Kurum olarak teknolojinin bütün fırsatlarını hizmete dönüştürerek şehrimizi her yönüyle tanıtıyoruz. Erzurum'u interaktif ortamda da Dünya'ya tanıtıp, keşfedilmemiş doğal güzelliklerimizi, turizm değerlerini yerli ve yabancı turistlere aktarıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.